Sidor

lördag 8 februari 2020

Två uteritter!

Precis när jag gjorde i ordning Pelle för en ridtur kom solen fram bakom molnen. Men det blåste lite sådär snålt och det var så jäkla kallt i vinden!

Pelle fick ta rundan runt Stenaljung idag. En runda som jag inte rider sådär jätteofta. Jag gick med honom där för några veckor sedan och då var han väldigt lugn så jag tänkte att det skulle gå bra. Kul att få lite variation också.

Dock ville han inte alls svänga in vid grushålan, han trodde väl att han skulle få gå sin favoritrunda runt Obbhult och Linnarp. Han tvärstannade och jag fick lägga på pisken lite lätt för att få honom att gå framåt. Men när jag väl fick honom att gå framåt traskade han på bra.

Han höll sig lugn hela vägen och har faktiskt taggat ner lite grann. Rätt skönt tycker jag att han inte vill dra iväg lika mycket längre. Fast han var lite lustig när vi travade. Han travade på jättefint och så helt plötsligt lade han av, tappade takten och kom ner i skritt.

Det blev en härlig tur och jag kände mig tacksam över att få ha denna härliga häst att rida! Jag njuter av varje minut jag får tillsammans med honom! Han är så fin!

Lite sol på oss!
Tidigare i veckan var jag i ridhuset och red lite bommar och småkryss. Han var så fin då också! Han var lugn och fin och bjöd bra på bommar och hinder. Galoppen var helt ok också. Nu börjar vi närma oss hoppning på riktigt! Så himla kul!

Efter Pelle var det dags för Bosse. Jag kom iväg med honom strax efter klockan tre och hann gott och väl med en skogsrunda vid Bexells stenar.

Han var i vanlig ordning lite trög när vi begav oss mot Ryen. Men han började trava i alla fall och travade fint. När vi skulle passera grinden (som tacksamt nog var öppen) skulle han krångla lite och ville inte gå fram, men efter lite övertalning gick han fram och sedan travade vi upp i skogen.

Han var pigg och stark och orkade trava på ordentligt. När vi kom ut på grusvägarna ville han bara trava hela tiden. Men han är ju ändå snäll och det är aldrig några problem att hålla in honom.

Vi travade på i skogen och sedan blev det galopp upp för backarna. Han är så stark i kroppen nu! Han är också så himla härlig att rida nu! Vi skrittade ner mot Valasjön och sedan var det trav längs med sjön innan vi svängde upp mot höjderna igen. Där fick han galoppera lite till och där höll han hela vägen upp på berget! Han är definitivt tillbaka i god gammal form igen!

När vi svängde tillbaka genom skogen var han jättepigg, men han fick vänta med traven tills vi kom ned för alla backar. Sedan blev det mer trav och lite galopp innan vi skrittade hemåt.

Han blev rejält svettig och när jag gjorde i ordning honom efteråt stod han i princip och sov på stallgången.

Härliga grusvägar i skogen

Lite sol på slutet
Även Bosse var i ridhuset i veckan och han fick göra samma övningar som Pelle. Även han börjar bli riktigt fin nu. Galoppen kommer mer och mer. I vänstervarvet fattar han direkt på kommando nu, men i högervarvet är det lite svårare, men vilken skillnad mot när han inte alls ville galoppera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar