Sidor

lördag 29 februari 2020

Löprunda och ridhuspass

Lördag igen då! Jag vaknade klockan 6 och var pigg. Det är ju ändå sovmorgon jämfört med att gå upp 05:10 som jag gör vardagar.

När jag var uppe så tidigt passade jag på att fixa lite med tvätt osv. Jag askade ur pannan också innan jag gick ut till hästarna. Klockan var 06:30 när jag kom ut och jag behövde ingen pannlampa. Hurra!

Hästarna var lika hungriga som vanlig och de fick äta i lugn och ro medan jag gick ut med hö i hagen och fyllde på vattenbaljorna. Jag passade också på att göra rent i sadelkammaren, jag dammsög golvet och städade av alla hyllplan som var fulla med damm och annat skit. Det blev i alla fall rent och fint!

Efter frukost grejade jag lite inomhus. Magnus och jag bar ut bokhyllorna som stod i salongen tidigare. Jag packade ju ihop alla böcker för några helger sedan och tömde bokhyllorna, men nu bar vi alltså ut dem och jag rensade upp allt annat som låg på bordet där inne som t.ex. fotoalbum och annat. Tanken är att vi ska hitta någon skänk i gustaviansk stil som matchar resten av inredningen så att vi kan förvara grejerna där istället. Under tiden har jag fördelat sakerna i diverse utrymmen på andra våning. Det var skönt att få lite ordning där i alla fall!

Magnus körde till skogen och tog med sig Nelly på en runda. Det har varit grisbesök vid åteln i natt, så hon fick sniffa lite på spåren där och sedan fick hon springa lös. Det är ju sista dagen innan det blir hundförbud idag, så det var bra att passa på att ha henne lös.

Jag tog istället med mig Selma på en löprunda. Det är jobbigt att springa med mat i magen och även om det hade gått tre timmar sedan jag åt när jag startade löprundan så kändes det rätt strängt att springa ändå. Men jag försökte tänka på att höften inte kändes av och att det i övrigt kändes rätt bra att springa och då gick det bättre.

Vi sprang banvallen bort till Tvååkervägen och sedan upp i Linneskogen. Lite blött i skogen, men annars gick det bra. Dock regnade det lite. Fjärde helgen på raken med dåligt väder, så trist!

Nästan hemma
När vi kom tillbaka hem tog jag in hästarna och gav dem lite hö. Ridhuset skulle harvas mellan 12 och 13 så jag tog det lite lugnt inne och passade på att ladda videokameran för att kunna filma en liten vlogg. Jag kom på att jag aldrig har presenterat mina hästar så jag valde att göra det i en video. Jag började med Bosse idag medan jag gjorde i ordning honom.

Sedan gav vi oss ut i ovädret för att ta oss till ridhuset. Det var snöblandat regn när vi skrittade dit och ganska otrevligt väder. Det var rätt skönt att få tak över huvudet!

Bosse skötte sig fint idag. Vänstergaloppen har blivit jättefin och han kan fatta från skritt nu, så himla duktig! Högergaloppen börjar ordna till sig, men han blev lite trött på mig på slutet och skulle inte gå fram. Efter lite övertalning blev det ändå lite mer arbete även i högergaloppen. Jag fick filmat lite grann men med en stillastående kamera, så kvaliteten blev sådär. Jag var ändå nöjd med honom idag, tycker att han skötte sig bra!

Men nu vill jag ha bättre väder så att vi kan rida ute på helgerna som vi brukar. Eller ännu hellre, kunna rida varannat pass ute och varannat på egna ridbanan. Nu är ju februari slut, så snart går det!

Fina Bossen!

Dagens pass
Det blev en rätt kul video att göra och redigera, den kommer snart upp på Youtube!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar