Sidor

fredag 28 februari 2020

Isn't it ironic?

Idag har Alanis Morissettes gamla dänga "Isn't it ironic" gått på repeat i min hjärna. När jag vaknade i morse (04:50, när jag kunde sova till 06:00) seglade det ner vita flingor utanför fönstret. Och idag skulle alltså hovis komma hit och ta av snösulorna och lägga på nya dojjor på grabbarna. Ja, visst är det ironiskt!

Jag pysslade lite inomhus med tvätt och lite annat innan jag gick ut till hästarna, mockade och gjorde i ordning ordentligt inför helgen. Spånade upp boxarna och sopade upp ordentligt överallt.

Jag åt frukost och sedan satte jag mig vid datorn och jobbade på tills ca kl 13 då hovis skulle anlända. Tacksamt nog var hovarna rätt rena och torra eftersom det var lite fruset i marken.

Men fy fasen vad kallt det var att stå i stallet och inte röra på mig särskilt mycket! Efter ett tag tog jag på mig vinterjackan över de vanliga kläderna, men när hovis var klar var jag i princip djupfryst. Hade ingen känsel i fingrar och tår och näsan var väl nästan blå av kyla.

Gissa hur gött det var att få komma in och värma mig med en kopp te! Jag fick upp värmen lite när jag sopade i ordning efter hovisen, men det var inte mycket.

Jag hade eldat hela dagen så det var i alla fall varmt och skönt inne så nu är jag i alla fall varm igen!

Men det är gött att vara av med snösulorna. Väderprognosen den närmsta veckan visar på ungefär samma väder som vi har haft sedan i december, dvs regn och 5-7 plusgrader så jag har svårt att tro att jag hade haft någon nytta av snösulor framöver. Nu vill jag ha vår!

Morgonens snölandskap

Pelle ny sko fram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar