Sidor

tisdag 18 februari 2020

Sur-häst!

Idag har Bosse och jag varit i ridhuset. Han var på ovanligt gott humör när jag gjorde i ordning honom och jag hoppades att det skulle hålla i sig under ridpasset också.

Han var väldigt positiv och framåt på vägen dit och även i början av passet. Han började trava av sig själv och var helt ok i traven.

Jag värmde upp på fyrkanten, bytte varv och sedan lite stora volter åt båda håll. Han kändes bra ända tills jag bad om galopp. Han skulle minsann inte galoppera! Han blev så jäkla sur och ju mer jag gick på honom desto surare blev han.

Men även jag blev sur idag och släppte inte en tum på att han skulle fram! Han sparkade och hoppade men jag gav mig inte!

Till sist fattade han vänster galopp och där var han riktigt fin, även om framåtbjudningen var under all kritik.

Men det blev lite galopp i alla fall i båda varven även om det satt långt inne. Sedan jobbade jag honom i lite skänkelvikningar och volter i traven likt den övning jag gjorde med Pelle i torsdags och där blev han faktiskt rätt fin. I traven accepterade han jobbet mycket bättre!

Totalt sett var jag missnöjd med honom idag. Jag tycker att de där diskussionerna om galoppen borde vara över nu. Han orkar ju galoppera hur mycket som helst i skogen så jag vet ju att han har både styrkan och konditionen. Det hänger bara på humöret och det gör mig irriterad!

Därför får han bara en tvåa i betyg idag och jag hoppas verkligen att han är bättre på torsdag då vi ska rida vår första träning på väldigt länge!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar