Sidor

måndag 24 februari 2020

Fastemåndag

Nu är det måndag igen, fasen vad tiden går snabbt! Efter helgens magproblem valde jag att inte äta någonting efter gårdagens frukost, utan istället låta magen vila och köra på en lite längre fasta än vanligt.

Det kändes väldigt bra när jag vaknade i morse och under dagen har jag inte haft några problem med att känna någon extrem hunger på något sätt, utan det har bara känts bra hela vägen. Jag har druckit vatten och te under dagen.

Direkt efter jobbet körde jag om Gekås för att köpa lite foder till hästarna. Eftersom det är något opraktiskt att köra runt med en massa foder på en kundvagn som inte klarar så mycket vikt så blir det att jag köper foder som räcker i ca två veckor. Jag föredrar att åka till Gekås i början av veckan på kvällen då det ofta är mindre folk.

Det var rätt lugnt där även idag och jag lyckades hålla mig till min handlingslista och köpte faktiskt ingenting som jag inte hade planerat! Klapp på axeln till mig som alltid lyckas hitta någon tröja eller annat som jag inte behöver...

När jag kom hem tog jag in hästarna och sedan sprang jag en runda med hundarna. Fortfarande på fastande mage. Jag funderade på att äta först och istället gå en runda med dem, men när jag gick in från stallet tyckte jag att det var så härligt väder ute, ingen vind och uppehåll, att jag bestämde mig för att springa ändå.

Och det var helt rätt beslut skulle det visa sig! Det finns inget bättre än att springa på fastande mage! Kroppen känns så härligt lätt och det finns inget som kan skvalpa runt i magen. Bara en härlig känsla. Och jag gör mina bästa pass på fastande mage! Det är därför jag älskar att träna på morgonen.

Men nu går ju inte det eftersom jag går upp tio över fem för att släppa ut hästarna och det tycker jag är tillräckligt tidigt!

Vovvarna var glada över att komma ut och jag älskade löpkänslan jag fick idag. Det blir lättare och lättare att springa nu. Inget ont i höfterna heller. Så nu bör jag snart kunna öka distanserna lite mer och snart kanske jag är uppe och springer milen igen. Hoppas verkligen det!

Det var också härligt att hinna springa innan det blev helt mörkt, jag bara älskar de ljusare kvällarna!


Dagens runda
Garmin har helt fel i väderangivelsen. Det var alltså uppehåll och vindstilla och 4 plusgrader...

När vi kom hem igen lagade jag lite lättare mat som jag bröt fastan med. Det blev lite korv som jag köpte på Gekås och ett par stekta ägg. Riktigt gott! Och jag kände att det var lagom mycket mat. Nu känner jag inget behov av att äta mer idag. Och magen mår toppen! Äntligen!

Dagens fasta!
Imorgon står det ridning på schemat. Åtminstone Pelle ska ridas, men jag hoppas att jag orkar rida båda så att Bosse också kan få två pass i ridhuset denna vecka. Det kan förvisso bli fler ridhuspass till helgen ifall väderprognosen som lovar snö håller i sig. Då kommer jag inte att kunna rida ute på något vettigt sätt. Jaja, den som lever får se vad det blir för väder denna vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar