Sidor

onsdag 19 februari 2020

Halvledig dag!

Den senaste 1,5 veckan har jag planerat att gå hem tidigare från jobbet, men varje gång har det dykt upp något som har gjort att jag inte har lyckats komma därifrån senare än fyra. Men idag höll äntligen min plan och jag kom iväg strax efter klockan 12.

Solen tittade fram mellan molnen och det såg ut att bli en fantastisk eftermiddag.

Efter gårdagens pass på sura Bosse var jag så sugen på att rida en gladare häst, nämligen Pelle. Efter att ha ätit lite lunch gick jag ut och hämtade in hästarna från hagen.

Pelle var mysig som alltid. Han uppskattar att bli borstad och ren. Jag klippte hans långa öronfluff så att han ser lite mer välvårdad ut. Sedan gav vi oss av till ridhuset. Kanske lite synd att rida där när solen sken, men paddocken är oridbar pga allt regn och jag behövde rida ett dressyrpass på honom.

Han var lugn ända tills vi skulle passera ett hus där renovering pågår. Det tyckte han var lite läskigt, men han gick förbi efter lite övertalning.

Väl inne i ridhuset var han lite seg till en början. Skritten var långsam, men jag hittade nästa direkt en bra form på honom. Jag fortsatte att värma upp i trav och även där var han lite seg, men efter ett tag kom han igång och började bli riktigt fin.

Vi jobbade även en del i galopp där han också blev riktigt fin. Jag fokuserade på att försöka få in honom i ramen och med mig själv att hitta balansen och inte fastna i innertygeln i högergaloppen. Det är svårt, men det går faktiskt bättre och bättre och stundtals hittade jag den där känslan och balansen. Så kul!

Jag jobbade vidare i traven och där fick jag till en väldigt fin trav där jag liksom bara kunde hänga med i rytmen och kände att vi liksom "dansade" fram tillsammans. Så härlig känsla! Han är så duktig min fina häst och han lär mig saker varje gång jag sitter på hans rygg. Saker som gör mig till en bättre ryttare.

Nu tar jag med mig denna härliga känsla och hoppas att Sur-Hästen är på bättre humör imorgon när vi ska träna!

Efter ridningen gick jag in, bytte kläder och tog med mig vovvarna ut på en löprunda. Klockan var nästan halv sex när jag kom ut och solen hade precis gått ner. Jag hoppades att ljuset skulle hålla i sig hela rundan eftersom jag inte hade med mig pannlampan.

Det gick bra att springa. Kroppen gjorde inte ont någonstans. Men jag blev lite less ett tag, men sprang på ändå. Vi var ute drygt en halvtimme och faktum var att det fortfarande var lite dagsljus kvar när vi kom hem strax efter klockan sex. Så underbart att det äntligen börjar bli märkbart ljusare på kvällarna och därmed längre dagar! Även om vädret är lite trist just nu med regn och blåst (undantaget idag) så finns våren där och väntar på oss. Så gött!

Inte lätt att få med båda vovvarna på samma bild:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar