Sidor

lördag 8 februari 2020

Lite gårdsarbete

Dagarna börjar bli längre och jag hinner numera med mer innan jag behöver sitta upp på första hästen för att hinna rida två innan det blir mörkt.

Idag hade det torkat upp lite grann och jag bestämde mig för att börja på hagmockningen igen. Jag började ju för någon månad sedan, men sedan dess har det varit för blött för att kunna göra något vettigt.

Jag började i hagen bakom garaget och där var inte särskilt mycket skit. så det gick rätt snabbt. Jag körde och tömde och sedan fortsatte jag i sommarhagen. Det var ganska lättmockat tycker jag. Det är så bra att Magnus körde med betesputs där i somras för nu finns det inga överväxta rator längre med långt gräs. Dessutom är det ju betydligt mindre bajs eftersom det mockades förra vintern och det bara har gått två hästar i hagen denna säsong.

Selma var såklart med mig. Hon tyckte att det var mysigt att springa runt och kolla läget!

Hagmockning med hjälpreda
Jag jobbade på till ca kl 12 innan jag körde och tömde igen. Sedan tog jag in hästarna så att de fick käka lunch-hö medan jag flyttade hagen med timer-grinden. Jag har ju haft den längst ned i hagen och nu är där så himla lerigt så det är inte riktigt bra att ha den där.

Så istället satte jag upp en hage nästan högst upp på kullen och hoppas att det inte blir lika lerigt där. Vattnet rinner ju inte uppåt... Jag såg att det faktiskt börjar vår-torka i hagen redan. Efter lite torrare väder så blir jorden torrare och torrare. Och det är nog första året någonsin som vinterhagen är grön i februari!

I hörnet var mini-hagen tidigare

Nu har jag flyttat upp den till torrare höjder.
Det var gött att få lite sådant här pyssel gjort. Imorgon tänker jag fortsätta med hagmockningen. Det ska komma in en storm imorgon, så det blir troligtvis ingen ridning. Det hade varit gött att få gjort den nedre delen av sommarhagen klar i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar