Sidor

söndag 23 februari 2020

Promenad Med Pelle och Selma

Igår var det storm och rätt eländigt väder för tredje helgen i rad nu... Men å andra sidan så var min mage ur form hela dagen. Ja, det började redan i fredags kväll då jag fick ont och hade ont i den hela natten. När jag sedan fixade stallet på morgonen kändes det som om jag skulle kräkas när som helst.

Så jag gick in och lade mig i soffan, väntade en stund innan jag gjorde frukost. Jag lyckades få i mig maten, men sedan fortsatte magontet. Och varje gång jag reste mig ur soffan mådde jag illa. En riktig skitdag!

Som tur var så var det vinterstudion hela dagen med både skidskytte-VM och vanliga längdskidor och dessutom lite hoppning från Göteborg horse show. Så jag klarade mig, men det är ju grymt tråkigt att inte känna sig i form!

När jag vaknade idag hade jag inte lika ont i magen längre, men jag hade heller ingen matlust och magen kändes inte riktigt som den skulle.

Det gick i alla fall bättre att fixa stallet och när jag var klar med det körde jag in ved, åtta lass, innan jag gick in och åt frukost. Det blev en del vinterstudio-tittande innan jag bestämde mig för att gå ut och ägna mig åt hästarna.

Det hade slutat regna och blåsten var på lite mer normal nivå och solen tittade fram mellan molnen. Jag bestämde mig för att gå en runda med Pelle och ta med mig Selma. Två flugor i en smäll. Nelly skulle ut med Husse.

Pelle var jättepigg och traskade på riktigt bra i Selmas snabba tempo. Han var såpass pigg att jag tror att det hade varit svårt att få honom att enbart skritta ifall jag hade suttit på ryggen på honom. Jag tycker gott att han kan gå rena skrittrundor också emellanåt. Skritt bygger ju bra också!

Vi gick upp till Flähult och sedan banvallen tillbaka och upp vid grushålan och Obbhultvägen tillbaka. Det blev en riktigt mysig runda! Pelle är ju så trevlig att gå med. Dock ville han käka gräs hela tiden och varje gång vi passerade en gräsåker tittade han ut över dem och undrade varför han inte fick gå ut och beta. Ja, det är mycket gräs redan nu!

På väg mot Åkulla bokskogar

Fina Pelle

Fina Selma

Min snygga häst!

Snart 24 år!

Tussilago

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar