Sidor

söndag 9 februari 2020

Stormig söndag

Idag har stormen Ciara dragit in över oss. Jag startade morgonen i stallet som vanligt. Hästarna blev lite upprörda över att den gamla lunch-hagen var borta och att det fanns en ny uppe på kullen. De sprang lite rundor runt hagen innan de gick ned och åt sitt hö som de skulle.

Efter frukost gick jag och Selma ut och fortsatte med hagmockandet. Det flöt på bra även idag. Dock hittade jag ju verkligen hagens toalett och det fanns väldigt mycket bajs just där. Det tog väl ca 1,5 timme innan jag hade fyllt ett flak. Det började också att regna en del så jag körde tillbaka och tömde samt gjorde rent.

Efter det började det att blåsa mer och regna ordentligt. Köksträdgården står delvis under vatten och den jord i hästhagen som igår såg ut att börja vårtorka är numera långt ifrån torr. Hagen stod också under vatten när jag tog i de dränkta hästarna. Det hade regnat in under täckena också, så de var rätt nöjda med att få komma in lite tidigare än vanligt.

Vatten vid växthuset
Efter att de hade fått torka en stund tog jag äntligen tag i deras manar. Pelles man har behövt klippas ett tag och idag var det verkligen läge. Jag brukar ju inte banga för att rida i något väder, men idag kändes det bara onödigt att ge sig ut i storm och regn.

Jag började med Pelles man. Jag gillar verkligen inte hans man. Han har så fruktansvärt tjock mankam och så mycket tagel i manen att det är omöjligt att få den fin. Den bara ställer sig rakt ut när den blir kort. Men han ser i alla fall lite mer välvårdad ut nu.

Långmanen

Nyfriserad
Även Bosses man hade växt rejält och jag hade inte tänkt så mycket på hur lång den var, men när jag kammade den i ordning insåg jag att det behövdes klippas en hel del. Hans man är ju betydligt mer medgörlig än Pelles och blir fin när man klipper den. Kräver ingen uttunning heller.

Långman nr 2

Nyfriserad och snygg!
Nu hoppas jag att stormen bedarrar så att hästarna kan få en ok hagvistelse imorgon. Nu har första veckan i februari avverkats och om en vecka är vi halvvägs genom månaden. Tiden går så snabbt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar