Sidor

tisdag 25 februari 2020

Ridhustisdag

För första gången detta år har jag lyckats orka med att rida båda hästarna en tisdag!

Men denna dag började med en annan sak som också var det första i år, nämligen snö!

Morgonsnö

Det var ju förvisso väldigt blött och jag fick bistert ångra mitt skoval när jag klev ur bilen på jobbet och insåg att mina dojor tog in vatten. Som tur var kunde jag ta av mig de blöta strumporna och skorna och hänga dem på tork och ta på mig arbetsstrumpor och dito skor. 

Jag hade fem möten denna dag och fyra av dem var placerade på ställen som krävde promenad utomhus. Så typiskt! 

När jag kom hem tog jag in hästarna och gjorde direkt i ordning Pelle för en ridtur. Precis när vi kom ut började det att regna igen och det blev regnkappa på. Pelle gillade inte regnet och han vände och vred sig fram och tillbaka över vägen för att försöka komma undan. Men han var iaf snabb till ridhuset och gick glatt in där.

Jag har bestämt mig för att fokusera på grundridning och dressyr på båda två nu framöver och vänta med hoppningen tills jag kan rida hemma i paddocken. Jag vill inte lägga tid på att släpa hinder hit och dit och jag vill också bygga en bra grund att stå på så att det blir lättare med hoppningen framöver.

Så Pelle fick göra många övergångar, halt-skritt, halt-trav osv. Han var faktiskt lite svår att böja i vänstervarvet idag, ville inte riktigt släppa igenom där. Men annars var han super! 

Det blev en del galoppjobb där jag helt plötsligt kom på mig själv med att sitta och göra det jag så länge drömt om, nämligen att sitta och leka i galoppen. Galopp från skritt, galoppombyten och förvänd galopp. Nu är vi där! Så kul! Och han gör ju det så bra! Till och med högergaloppen börjar bli bättre nu!

Pelles pass

När vi var klara fick hästarna kvällsmat och jag gick in och åt själv innan jag gick ut igen. Den här gången för att rida Bosse. Jag kände mig rätt trött så det tog emot, men jag tänkte att det bara var till att göra det.

Det regnade när vi gav oss iväg och även Bosse var snabb till ridhuset och jag hoppades att framåtbjudningen skulle hänga med in.

Även han fick jobba med övergångar för att få honom kvickare för hjälperna. Han var faktiskt riktigt fin han också! Han tjurade lite, men inga hopp och skutt och inga tvärstopp! Så skönt! Det verkar som om jag har lyckats få honom att inse att det inte är någon ide att krångla.

Han gjorde också ett väldigt fint galoppjobb där vänstergaloppen var så fin! Jobbade mycket med fattningarna och det gick också bättre i högergaloppen. Han var inte alls lika springig som sist och avbrotten till trav blev bättre och bättre liksom fattningarna.

Jag lyckades till och med få honom att fatta vänster galopp från skritt! Det har vi nästan aldrig gjort tidigare.

I traven lyckades jag hitta nedsittningen lite bättre även om det är svårt. Men han blev inte sur iaf och han travade jättefint. Så det går verkligen framåt med båda två nu och det känns som om jag lär mig så himla mycket i ridningen nu med hjälp av Charlotte. Det är så kul!

Bosses pass


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar