Sidor

söndag 16 februari 2020

Ännu en stormig söndag

Idag kom nästa storm från Atlanten. Det började blåsa upp och regna redan igår kväll och det har blåst rejält hela dagen.

När jag kom ut i stallet regnade det mycket och hagen stod under vatten så hästarna fick vara kvar inne och äta. Magnus och jag åt frukost innan vi styrde kosan mot Falkenberg och mor. Vi skulle egentligen ha varit på spa idag, men eftersom vårt sällskap var krassliga har vi flyttat fram detta lite längre fram i vår.

När vi hade besökt en något lomhörd mor körde vi vidare till Himle och grejade lite med lastbilen innan vi körde hem igen.

Det regnade fortfarande så jag gav hästarna lunch-hö inomhus innan jag gick in och drack lite te samt kollade lite på vinterstudion. Det brukar jag ju inte göra eftersom jag normalt sett har annat att göra när det går att vara utomhus.

Men vid tre-tiden började det äntligen hålla upp, så då släppte jag ut hästarna och mockade och fixade lite. Jag var så rastlös och fick en enorm lust att ta en skogsrunda med hundarna. Det ville Magnus också så vi tog en inspektionsrunda.

Vi kollade vildsvinsbökningar och vattenflöden. Fantastiskt nog hade vi inga stormfällda träd denna gång. Skönt!

Båda tjejerna sprang lösa. Selma gör ju inga längre rundor utan att kolla var vi är, men Nelly springer lite längre. Men hon kommer alltid tillbaka! Så det var mysigt att gå där i skogen och framför allt skönt att få röra på sig. Jag lyckades också hitta några kantareller. I februari...

Herr Kantarell
När vi kom tillbaka började det att regna lite smått igen. Så Selma och jag gick ut och tog in hästarna medan Magnus och Nelly duschade. Hästarna var lika glada för att komma in fast att de bara hade varit ute i knappt två timmar.

Sedan fick även Selma sig en dusch, så nu är båda tjejerna rena och fina! Och luktar gott! Det blev lite mys i soffan. De är ju så goa, dessa vovvar! Nelly vill gärna hångla med sin matte och Selma vill helst ligga på sin matte.

Soffmys
Nu hoppas jag på bättre väder kommande vecka, men det ser ut att bli blåsigt och regnigt åter igen. Jag är så jävla trött på blåst och regn! Ge mig sol och torrare väder nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar