Sidor

söndag 28 april 2019

En bättre söndag

Även i natt vaknade jag vid tre-tiden för att snyta mig, hosta upp slem och spraya nässpray. Men jag har totalt sett sovit mycket bättre i natt och kände mig betydligt piggare när jag vaknade än jag har gjort sedan jag blev sjuk i tisdags.

Jag släppte ut hästarna och fixade stallet innan jag tog en snabb tur till Gekås. Handlade lite smågrejer bara och när jag kom hem åt jag frukost och sedan började jag att städa. Det behövdes verkligen. Det gick rätt bra, men när jag var klar var jag rätt trött och mör och lade mig återigen på soffan.

Det har regnat hela natten och hela förmiddagen, men runt lunch började det att bli uppehåll och jag låg i soffan och funderade på ifall jag skulle kunna orka rida mina hästar.

Vi två-snåret var jag återigen rastlös och beslöt mig för att ta på mig ridkläder och ge mig ut. Precis när jag kom ut började det att regna igen, men väldigt lätt regn. Skit samma, tänkte jag, jag rider ändå. Hästarna hade ju hunnit torka så dem var det ingen fara med.

Det är rätt häftigt hur fantastiskt grönt allting blir när det kommer regn såhär efter en torrperiod! Det är som om allting bara exploderar och börjar växa!

Grönt och skönt ute!
Idag började jag med Bosse. Jag har ju inte ridit sedan i måndags så det var lite spännande att se hur pigg han var efter den ofrivilliga vilan. Men Bosse är inte den som hetsar upp sig i onödan. Han var visserligen pigg, men han var också så lugn och cool. Han skyggade inte för någonting under hela rundan idag! Och vi kunde trava över bäcken som annars brukar vara läskig. Och då var det ju definitivt mer vattenflöde där nu än tidigare så det skvalade ju på rätt bra.

Han travade fint och lugnt och galoppen var hur lugn och sansad som helst. Inga spöken syntes till någonstans! När vi skrittade hemåt på asfalten tappade jag spöt och blev tvungen att hoppa av för att hämta det. Inte det mest optimala när man sitter på en drygt 1,70-häst. Men jag fick lurat ner honom i ett dike så att jag kunde komma upp igen.

Resten av rundan var lugn och fin. Han är så fin, min goa Bosse!
Bakom öronen på Bosse
Pelle har ju visat framhovarna den senaste tiden och verkar vilja komma igång igen. Så jag slängde på honom sadeln och så gav vi oss iväg. Han var lite spänd till en början när vi skulle passera grannen, men sedan slappnade han av tills vi kom till Linnarp där det återigen var lite småläskigt. Men jag fokuserade på att få honom att gå framåt och det lyckades jag med utan några större konstigheter.

Han fick trava lite också, men då är han ju så jäkla stel och springer rätt orent. Men vad gör det, han vill ju framåt i alla fall och det är positivt! Det blev en mycket trevlig runda med honom också och han höll sig i skinnet hela vägen. Jag undrar om han någonsin kommer att bli en lugn häst som inte ser några spöken? Det verkar inte så... Men det var i alla fall kul att kunna rida honom igen!

Bakom öronen på Pelle
När jag var klar med stallet tömde jag regnmätaren. Ytterligare 25 millimeter välbehövligt regn har vi fått! Så jäkla bra!

Dagen skörd
Nu känner jag mig rätt trött och mör och ska ta en dusch. Det blir nog tidig sänggång idag så att jag orkar jobba imorgon. Skönt att ha en ledig onsdag i och med 1:a maj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar