Sidor

fredag 5 april 2019

Härlig ledig fredag

Idag har jag varit ledig! Så skönt! Det behövde jag efter denna tunga vecka med sommartidsomställning. Jag tänkte först att jag inte skulle behöva ställa klockan för att vakna, men kom på att det nog var bra att i alla fall komma upp vid halv sju då jag skulle få hovslagarbesök kl 8.

Jag vaknade sådär perfekt, fick en förnimmelse av att vakna av mig själv sekunderna innan klockan började ringa och jag kände mig pigg och utvilad för första gången denna vecka. Skönt!

Hästarna fick frukost och jag pysslade lite i stallet. Sopade, mockade och fixade och höll på att få tight om tid för att hinna gå in och äta frukost. Men det blev rätt lagom ändå. Jag hann till och med sortera tvätt och starta en maskin tvätt innan jag kom ut och hovis var på plats.

Bosse har ju haft sina framskor två omgångar nu så det var inte mycket kvar av dem i tårna. Han var lite bråkig idag. Synd, för jag vet ju att han kan lyfta sina hovar snällt och stå snäll när jag grejar med dem även om det ibland är mer jobbigt för honom. Men han fick i alla fall 4 nya skor och hans hovar är så fina nu!

Jag funderade ju på ifall jag skulle lägga skor på Pelle fram. Jag har ju en tanke om att sätta igång honom igen och han har ju visat positiv energi den senaste tiden. Efter lite diskussion med hovis kom jag fram till att det är dags att lägga på honom skor. För om jag sätter igång honom så riskerar jag ju att han sliter ner hovarna så mycket att det inte finns något att spika i nästa gång hovis kommer.

Han har så fina hovar nu och de gjorde sig fint med ett par skor! Han verkade uppskattade det hela och när jag släppte ut dem i hagen efteråt sprang han runt och grejjade som för att visa att han minsann har fått skor på sig. Fina gammelhästen!

Nyskodd Pelle
När vi var klara släppte jag ut hästarna och fixade sedan stallet. Mockade, sopade fyllde på med spånpellets. Även idag har vi härliga plusgrader strax under 20 och det går att ha stallet öppet rakt igenom. Tyvärr lite blåsigt, men ändå skönt ute. Bosse går utan täcke, så mysigt!

Törstig Pelle

Naken Bosse
När jag var klar med hästarna gick jag en runda och plockade lite blommor till min mor som fyller år idag. Vitsipporna har precis börjat komma och påskliljorna har nästan blommat över, men jag fick ihop en fin bukett.

Vitsippor!
Jag tog en dusch innan jag körde och handlade och därefter körde jag till Falkenberg för att fira mor. Vi satt på utegården och det var så skönt i solen där det var lä och vi hade en fin eftermiddag tillsammans, syrran, brorsan, moster och hennes man och jag.

Glad 82-åring!
Jag hade en plan om att hinna rida när jag kom hem, men klockan var lite väl mycket och jag ägnade istället tiden åt att ta in hästarna och sedan sköra det sista av förra årets brysselkål och grönkål.

Brysselkål

Grönkål
Jag installerade också de automatiska fönsteröppnarna på växthuset och så klippte jag ned rosorna och lite andra växter. En fin kväll helt enkelt!

Jag smörstekte kålen och sedan fick den puttra i grädde i drygt en halvtimme och sedan åt vi grillat kött. Så gott och en fin avslutning på en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar