Sidor

lördag 27 april 2019

Så kom regnet!

Det har redan blivit mycket torrt ute efter en rätt lång tid utan regn. Det är säkert en månad sedan det regnade senast. Gräset har stannat i växten och paddocken och allting annat bara ryker.

Men idag kom så äntligen regnet! Efter att jag hade ätit frukost gick jag och lade mig för att sova lite till för att förhoppningsvis piggna till till eftermiddagen.

När jag låg där i sängen hörde jag hur det började droppa utomhus. Så härligt! Det bästa av allt var ju att jag faktiskt lyckades somna och sova ett par timmar. Jag kände mig något bättre när jag vaknade igen, men valde att spendera eftermiddagen i soffan.

Vid fyrasnåret gick jag ut för att ta in hästarna. De stod inte vid grinden. De syntes faktiskt inte till alls. Jag fyllde vatten i hinkarna och hällde upp foder i krubborna men inte ens då kom de fram. Så jag funderade faktiskt på ifall de hade rymt. Jag gick ut och kollade hö-bingarna och de var länsade, så de hade ju varit framme och käkat i alla fall.

Jag ropade (eller snarare kraxade) efter dem och då såg jag dem. De stod och betade högst upp på kullen, men kom springandes efter ett tag. De var ändå rätt nöjda över att få komma in.

Självklart hade de passat på att rulla sig nu när det äntligen fanns lera så de var ju inte så rena...

Jag kände mig piggare när jag kom ut så jag beslutade mig för att passa på att göra i ordning paddocken nu när gruset äntligen har blivit fuktigt. Jag började med att sladda och sedan tog jag välten också för att trycka till det ordentligt. Det blev riktigt bra! Skönt att få bra underlag igen när jag orkar rida!

Jag tömde regnmätaren också, knappt tio millimeter hade det orkat regna. Inte så nära de av SMHI utlovade 30 millimeterna, men ändå mer än 0 i alla fall!

Dagens "skörd"
Jag gick in och åt lite kvällsmat och sedan var jag sugen på att tillbringa lite tid med mina kära hästar så jag gick ut igen och ställde upp Pelle på gången. Nu är det inte mycket kvar av hans vinterpäls och det har släppt ordentligt de senaste dagarna så jag började med att skrapa päls på honom. Det blev rätt mycket ändå. Han var i vanlig ordning nöjd med att bli lite ompysslad och han fick sig en ordentlig omgång av alla borstar.

Jag mockade hans box, släppte in honom igen och sopade upp allt hår innan det var Bosses tur. Han har ju endast vinterpäls på en fläck på ryggen, men det är ändå en hel del som ska bort nu när den släpper. Jag fick i alla fall bort en del och det kommer att krävas några gånger till innan allt är borta.

Jag kan inte påstå att Bosse njuter av att bli borstad, men när jag fixade med hans man, kammade igenom, trimmade och klippte den stod han ändå väldigt avslappnat och stilla. Han blev också genomgången av diverse borstar innan jag släppte tillbaka honom i boxen.



Två snygga killar!


Medan jag höll på i stallet började det att regna igen. Skönt att höra och se! Jag gick ut för att känna efter hur det känns när det regnar, hade helt glömt bort det:).

Regn och vattenpölar!


Nu känner jag mig faktiskt rätt så pigg och jag hoppas på en bra natts sömn och att jag är pigg när jag vaknar imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar