Sidor

söndag 21 april 2019

Fin påskafton

Det soliga torra varma vädret fortsätter och även påskafton blev en fin dag med temperaturer över 20 grader och klarblå himmel.

På morgonen fick vi hem Jack som vi är "barnvakt" åt. Christoffers drever-valp. En riktig söt liten kille:).

Sötis

Nyfiken vovve
För första gången på väldigt länge valde jag att lägga på sadeln och sitta upp på Pelle. Åh, vad jag såg fram emot detta! Så länge sedan!

Han var rätt stel till en början. Jag valde nämligen att gå åt ett annat håll än Pelle valde så då var han lite trög. Vi skrittade upp på Obbhultsvägen, förbi Kullagården där han såg lite troll på gräsvägen, men höll sig i skinnet. Vi skrittade vidare ned mot Lunden och sedan kom det en tvåvägskorsning där jag tänkte att Pelle skulle få välja väg. Han valde vänster och blev så glad när han fick som han ville att han började trava.

Traven var frisk, fräsch och någorlunda ren och han tyckte det var jättekul att få springa lite! Så go kille! Vi kom ut på Linnarpsvägen och skrittade hemåt. Han fick syn på några hästar och blev lite spänd, men han är ändå väldigt mycket lugnare än tidigare. Kanske har han till sist blivit gammal och klok, 23 år gammal?

Det var i alla fall kul att komma ut med honom och han verkade uppskatta motionen, så detta får vi fortsätta med framöver!

Spetsade öron!

Fina Pelle!
Det var riktigt varmt ute och det blev t-shirt på och ändå var det rätt svettigt. Pelle var lite varm han också och jag fick svampa av honom.

När jag var klar med Pelle var det Bosses tur. Han fick också en uteritt och vi tog oss bort till Obbhultskogen där vi tog ett varv. Bosse var pigg och jättefin. Han var lite spooky i skogen och sprang och skyggade för saker och ting. Jag tror att där finns en hel del vildsvin där och att han kände dem på lukten. För han brukar inte vara så tramsig av sig annars.

Vi var ute i drygt en timme och det blev en jättemysig runda. Träden håller på att slå ut nu och björkarna börjar bli gröna.

Även Bosse fick svampas av och sedan när jag släppte ut dem i hagen rullade han sig noggrant i dammet flera gånger.

Grönt och fint i skogen!
När jag var klar i stallet lade jag mig i solen på altanen en stund. Så underbart att få sola den bleka kroppen igen! Magnus hade hämtat kranbilen för att ta bort den överblivna stenen från köksträdgården nu när muren äntligen är klar. Och när han var klar med det kranade han ut singel ovanpå bärlagret så det blev riktigt fint!

När han var klar med det bytte vi om och körde mot Olofsbo där Elinore och Jocke befann sig. Så gjorde vi en lammstek, käkade, gick en runda och hade det trevligt. En fin påskafton helt enkelt!

Jack orkade inte gå hela vägen:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar