Sidor

fredag 26 april 2019

Fredag i sjuksoffan

I natt fick hästarna vara ute. Så skönt att vakna på morgonen och inte behöva tänka på att de skulle ut och att jag skulle mocka! Men jag släpade mig ut till dem ändå vid halv åtta-tiden och då stod de och hängde på stängslet och ville ha mat. Förmodligen har de inte gått och betat i lugn och ro i sin nya del av hagen, utan väntar sig istället att få mat av mig. Tokhästar!

Dagen tillbringades återigen i soffan. Kände mig något piggare idag, men ändå inte i arbetsmässigt skick. Allting är en ansträngning. Att gå ut och ge hästarna mat t.ex.

Men när eftermiddagen led mot sitt slut tappade jag tålamodet med att ligga på soffan och gav mig ut och kikade lite i växthuset. Där händer det grejer minsann! Bl.a så har vinrankan vaknat till liv och börjar komma med sina druvklasar överallt. Så härligt att se!

Vindruvor på g!
Jag gick ut i hagen och tog in hästarna, men först skulle jag ta en bild på Bosse åt den sadelprovare som kommer ut om någon vecka för att hitta en ny hoppsadel till mig och Bosse. Hon ville ha en bild på honom från sidan och det gick väl sådär att fånga en sådan bild. Först var det svårt att hitta ett tillräckligt plant ställe i hagen och sedan skulle han ju stå något sånär normalt.

Det blev några mindre bra bilder och några någorlunda som jag hoppas ska bli bra.

Konstig benställning

Någorlunda bild. Vilken sadel passar till den här hästryggen???
När jag hade tagit in hästarna, som var rätt nöjda med att komma in och slippa flugor och den 24-gradiga värmen, gav jag mig i kast med trädgården. Men först fick vovvarna komma ut. Selma var lös och Nelly satt i löplinan.

I år har jag inte haft tålamodet till att så med någon reda, så jag köpte istället lite tomatplantor och gurkplantor. Till dem behövde jag ju krukor. Krukor som var fulla med lökväxter som jag planterade ut i rabatten och hoppas på att de kommer att ta sig fint där.

Så det blev lite pyssel med det. Jag flyttade någon blomplanta från en annan rabatt också och jag har nog fyllt på min rabatt vid växthuset på ett bra sätt. Jag behöver lite mer tid till att fundera på hur jag ska göra med all yta som jag har i min köksträdgård nu. Någon typ av odlingslådor ska det ju såklart bli, men hur många, hur stora och hur ska de se ut? Who knows?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar