Sidor

måndag 1 april 2019

Rullskidrunda en måndag

I morse när klockan ringde kändes det verkligen som om det var mitt i natten. Det var mörkt ute och jag fick ändra timern för ytterlamporna eftersom de inte hade tänt. Pannlampan åkte fram igen när jag skulle ut med höet i hagen. Och det var fem minusgrader! BRRRR!

Men dagen har bjudit på strålande solsken om än blygsamma temperaturer och fortfarande kall vind. Men när jag kom hem var det ändå rätt ok väder och jag bestämde mig för att ta ett rullskidpass.

Så jag ställde bilen på det vanliga stället och så gav jag mig iväg. Jag hade klarat av halva första nedförsbacken när jag mötte en bil med hästsläp så jag fick nödbromsa i backen och ställa mig i kanten. Precis när jag kom ner för backen och runt kurvan mötte jag nästa bil och en till rullskidåkare! Det hör verkligen inte till vanligheterna att jag möter några rullskidåkare här i trakten. Han stannade och pratade lite, det visade sig att han precis hade köpt sig ett par rullskidor och var lite nybörjarskraj. Dock hade han ingen hjälm, så rädd om skallen var han inte...

Jag körde vidare och jag lade märke till att jag inte kom upp rakt i stavtagen, utan vred mig åt vänster så att vänsterhöften tog i mer än höger. Samtidigt ligger högerskidan lite lutad inåt och bromsar.

Vägen lutar ju lite hit och dit och delvis är det nog det som gör att jag parerar, men det var även så på lite plattare väg. Jag koncentrerade mig och blev lite rakare efter ett tag, men det var lätt att falla tillbaka.

Annars gick det rätt bra och stakstyrkan börjar komma så sakteliga. Jag bestämde mig för att köra bort hela vägen förbi Runeberg och sedan upp mot Grimeton kyrka och tillbaka via Torstorp. Det var lite vind mot mig när jag körde bortåt men inte alltför mycket och när jag körde ner mot Torstorp fick jag fin medvind och kunde köra på rätt bra. Dock är vägen rätt jobbig där, lutar fruktansvärt mycket på sina ställen och tvingar ut mig i vägbanan. Som tur var så var det inte så mycket trafik på den vägen.

När jag svängde in på Linnarpvägen så blåste det på lite mer igen och det blev lite segt mot slutet. Men det kändes ändå helt ok och jag klarade rundan bra. Lite roligare att kunna köra runt än att bara köra tur och retur. Jag har en bit kvar till fyraminuterstempo, men det är bara till att träna på!

Dagens runda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar