Sidor

torsdag 4 april 2019

Lite kvällspyssel i stallet

Idag drog jag till Göteborg och Eurohorse efter jobbet. Jag var på jakt efter ett par nya ridskor (då mina nuvarande är sönderridna), shortchaps, hjälm och kanske en ny martingal till Bosse.

Det är ju några år sedan jag var där senast så jag såg fram emot att få se lite roliga saker. Men jag blev rätt besviken faktiskt. Det kändes som om det bara var samma saker överallt i alla montrar. Jag som alltid lyckas köpa blåa, svarta eller grå kläder insåg att det i princip är de enda färger som finns. Och så kanske någon skum grön eller rosa (som jag inte är jätteförtjust i). Så det blev inga kläder (det behöver jag ju ändå inte).

När det gäller hjälmar så fanns det bara blingade hjälmar (inte snyggt, väldigt opraktiskt och så lär det inte hålla så länge), hjälmar med fula jätteskärmar, hjälmar med nästan ingen skärm alls eller hjälmar som gör att man ser ut som en svamp. Så det blev inget hjälmköp.

Jag provad lite ridskor. Två par från Ariat. Jag upplevde att de kanske inte lever upp till priset när det kommer till kvalitet, även om de var väldigt sköna att ha på sig. Jag provade också ett par Mountain horse och fastnade nog för dem, men valde ändå att inte köpa. Kommer nog att kolla nätutbudet för att hitta ett så bra pris som möjligt.

Jag gick där nog bara en timme innan jag tröttnade och åkte hem igen, något besviken. Jag kunde ju ha lagt tiden på att njuta av det nästan 20-gradiga vädret istället. Men jag var ändå hemma såpass tidigt att jag hann ge hästarna mat, käka lite själv och sedan kollade jag lite på SVTplay från GHS innan jag gick ut och gjorde hästarna redo för morgondagens hovslagarbesök.

Jag började med Pelle. Jag borstade honom, skrapade päls, sedan tvättade jag hans ben och hovar så han blev jättefin. Sedan tog vi en kort promenad. Han var rätt pigg och återigen funderar jag på ifall jag ska be hovis slänga på honom ett par skor fram imorgon eller om jag ska vänta tills jag har kommit igång med honom lite mer. Hans hovar har blivit jättefina och han har en rejäl kant att gå på så han är inte så öm, men det är klart att det känns att gå på grusvägarna.

När vi kom hem fick Bosse tvätta ben och hovar så att även han blev ren och fin. Så nu är de redo för hovis imorgon! Bosse behöver verkligen nya skor! Framskorna har han ju haft två omgångar nu eftersom vi förra gången inte hittade några skor som passade bra med skoskydden (broddhålens placering har betydelse och de sitter olika på typ alla skor). Och bakskorna har han slitit ordentligt i vanlig ordning. Trots att han skos med extra rejäla söm så är de nu helt nedslipade i falsen och börjar sitta lite löst.

Jag slänger in en bentvättarbild från hösten 2017 då jag inte tog någon idag. Varken Bosse eller Pelle var riktigt så smutsiga som nedan, det har ju torkat upp rätt bra nu.

Tvättade ben och hovar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar