Sidor

söndag 21 april 2019

Dressyr och promenad

Idag stod det dressyr på Bosses schema. Men först byggde jag ut vinterhagen. Jag kopplade ihop den bakre änden med hagen och sedan plockade jag bort den gamla avdelningen med ståltråd och vita band. Jag hade tur och hästarna gick och käkade lunchhöet som blev tillgängligt precis när jag höll på med stängslet.

Jag tror inte att grabbarna fattade att hagen blev större då de stod och käkade i den gamla delen av hagen när jag skulle hämta in dem på eftermiddagen.

I alla fall så slängde jag på dressyrsadeln på Bosse och gick ut i paddocken. Jag måste göra något med paddocken nu, den är så dammig. Jag har en idé om att nyttja den gamla brunnen, hämta upp vatten och vattna i paddocken så att den blir bättre. Jag vet dock inte riktigt hur det ska gå till än.

Men idag fick jag rida i dammet i alla fall. Bosse var riktigt fin från början. Jag började med att släppa stigbyglarna och försöka hitta balansen i sadeln. Det gick bättre idag än sist och jag fick Bosse sådär bra direkt från början.

Han lät mig komma ner på hans rygg och det gick bra att sitta ner i traven  Jag lyckades hålla balansen rätt bra i sadeln och allt kändes jättebra. Han var riktigt fin i traven och galoppen var kanonfin! Jag var så nöjd med honom och plötsligt hade det gått en timme bara sådär!

Efter Bosse var det dags för Pelle. Jag hade en plan att rida honom men efter dressyrpasset kände jag mig rätt mör i ryggen och beslöt mig för att gå en runda istället.

Vid banvallen fick Pelle syn på ett gäng andra hästar och han slängde upp svansen på ryggen och studsade fram, gammeltoken!

Pelle på hugget!
Jag vände efter ett tag och vi gick tillbaka hem. Då var han betydligt lugnare och allt gick bra.



Promenad med bästhästen
Det var nog lagom aktivitet för Pelle idag. Jag får inte gå för fort fram med honom. Måste tänka på att han är gammal och att det är bra länge sedan han var igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar