Sidor

lördag 6 april 2019

Hoppning och promenad

Igår lovade SMHI att det skulle bli sol och 20 grader idag. När jag vaknade i morse hade det regnat. Skönt tyckte jag, för det är ju redan rätt så torrt ute.

Jag släppte ut hästarna och fixade stallet och åt frukost innan jag tog tag i lite städning. Lagom till lunch var jag klar och då passade jag på att åka en runda till stan för att köpa lite foder till hästarna.

När jag kom hem kom brorsan på besök så vi fikade lite och sedan regnade det igen och jag väntade in uppehållsvädret i soffan.

Vi femtiden kom jag ut på Bosses rygg och då hade det precis slutat regna och började klarna upp och temperaturen steg. När vi hade värmt upp fick jag ta av mig min varma väst och sedan åkte även den långärmade tröjan av så att det blev t-shirtpremiär. Så härligt!

Idag stod det hoppning, eller snarare markarbete. Jag vet egentligen inte vad som är skillnaden. Men tanken var att rida på några hinder i galopp. Jag hade en övning som vi har gjort några gånger som Bosse tycker är svår, bom, sex meter (ett galoppsprång för en normalgalopperande häst, kort för Bosse) upphöjd bom, sex meter till bom. Så den går att rida åt båda håll.

Den andra övningen var ett kryss, sockerbitar och ett kryss. Där skulle jag rida på första krysset, mellan sockerbitarna, lägga volt och rida på nästa kryss. En övning som vi inte har gjort tidigare.
Dagens övningar
Bosse var lite trött idag. Jag vet inte om det beror på att jag red i paddocken förra passet också eller om han är lite energilåg igen. Han har blivit lite kantig i kroppen igen och väldigt tunn över revbenen, så det är helt uppenbart någonting i foderstaten som fattas. Jag lägger till mycket protein så det skulle kunna vara energi som saknas. Därför köpte jag foder med lite mer energiinnehåll idag. Vi får se om det gör någon skillnad.

Även idag var den där sexmetersövningen svår för Bosse. Han får inte plats trots att det är dryga sex meter. Han överhoppar lite över den upphöjda bommen vilket gör det kort till den sista bommen. Någon gång gick det hyfsat bra, men ibland flög bommarna iväg.

Däremot gick det mycket bättre med den andra övningen. Det känns rätt lätt att rida på honom på hinder. Jag försöker att låta honom ta sig fram till hindret själv, men ibland tar han tag så mycket in hindret att jag måste bromsa honom. Vi kom för nära några gånger, han tar gärna ett galoppsprång mer än att gå av lite långt ifrån. Jag håller i min gamla ovana att sitta och bromsa tills jag ser avståndet, vilket alltid är för nära hindret. Jag måste låta honom sköta det mer själv!

Men vi fick några fina språng i alla fall! Och nu är ju hindren så låga. Kanske blir det lättare för honom ifall hindren är högre, men jag tycker ändå att det ska vara lätt att rida på små hinder innan vi höjer.

Förutom att han var lite loj var jag jättenöjd med honom och när vi var klara skrittade vi ut en runda för att skritta av. Då sken solen och det var riktigt härligt ute!

Sol!

T.shirt

Mer sol!
När jag var klar med Bosse gjorde jag i ordning Pelle. Jag skrapade bort massor av päls. jag fattar inte hur han ska kunna få någon sommarpäls, vinterpälsen tar ju aldrig slut känns det som.

Pelle var så pigg i hagen igår när han hade fått skor på sig så jag förväntade mig att han skulle vara lite sprallig när jag gick ut med honom. Men han var hur lugn som helst. Det kom en stor traktor med dubbelmontage och bred såmaskin som tog upp hela vägen, men den blinkade han inte ens åt.

Pelle är så rolig, man vet aldrig vilket humör han är på. Men han är ändå fräsch nu och jag fortsätter att sätta igång honom så sakteliga. Det hade varit så kul att få igång honom så att det går att rida honom lite igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar