Sidor

torsdag 25 april 2019

Pelle Rymmer

Denna vecka blev inte alls som jag hade tänkt mig. I tisdag kände jag mig lite raspig i halsen när jag vaknade på morgonen och under dagen blev det sämre. Jag fick väldigt ont i halsen och när jag kom hem hade jag lätt feber. Jäkla skit! Jag som hatar att vara sjuk!

Natten blev näst intill utan sömn då min vänstra bihåla fylldes med vätska och halsen bråkade. Jag var tvungen att lägga upp två kuddar för att få bihålan att släppa och då kunde jag bara ligga på rygg. Varje gång jag somnade vaknade jag av att jag snarkade och hade andningsproblem. Suck.

En minut i fem vaknade jag, gick upp och släppte ut hästarna samt meddelade att jag inte skulle ta mig till jobbet. Jag lyckades somna därefter och sova några timmar. Resten av dagen tillbringades i soffan. Ingen särskilt kul dag.

Inatt fick jag i alla fall sova lite mer. Bihålan bråkade inte lika mycket och halsen var något bättre. Men jag hade ändå feber i morse också och insåg att det inte blir något mer jobb denna vecka. Så jäkla trist!

Nu i eftermiddags tänkte jag ta in hästarna, men först ville jag se ifall jag kunde övertyga dem om att det inte finns något stängsel där det fanns tidigare och att de nu har en mycket större hage. De är så jäkla lustiga, i lördags fixade jag i ordning hagen och tog bort stängslet, men de har alltså fortfarande inte vågat passera den tidigare stängselgränsen. Trots att det faktiskt finns en del gräs på andra sidan.

Så jag tog Pelle och ledde honom fram mot gräset och plötsligt vågade Bosse passera den "magiska" gränsen. Till sist passerade även Pelle och då galopperade de iväg ner för backen och sedan kom de tillbaka i full galopp igen.

Då springer Pelle ner för backen mot stängslet och hoppar helt sonika över och in i sommarhagen! Bosse var inte lite hoppsugen utan stannade på rätt sida stängslet, så då blev det ju lite turbulent kan man säga.

Pelle drog iväg i sommarhagen medan stackars Bosse fick springa runt i den nya hagen. Ja, vad ska jag säga, Pelle slutar aldrig att förvåna... Kanske ska jag sätta igång och börja hoppa med honom igen...? Jag fångade spektaklet på film, tyvärr missade jag Pelles hopp då jag inte alls hade räknat med det...



Pelle gillar verkligen inte den där hagen. I somras när de fick gå där och äta sly för att det inte fanns något gräs sprängde han stängslet in till vinterhagen tre gånger innan han accepterade läget. Det har ju varit en del vildsvin där och bökat den senaste tiden och det gillar han inte!

Jag fick till sist hämtat Pelle i sommarhagen och baxat in honom genom grinden igen. Då var de båda helt genomsvettiga efter allt galopperande.

Grinden är ju inte jättelåg och Pelle kom i full galopp ned för backen innan han hoppade över. Knasiga häst! Tur att någonting muntrar upp mig i denna sjuk-misär!

Bosse på rätt sida stängslet

Bosse spanar och funderar över hur Pelle kom ut...

Fina killen!
För att Pelle inte ska prova att hoppa ut igen satte jag upp en vit stängseltråd så högt upp på stolparna som det gick. Lite senare såg jag att Pelle var där och spanade, så vet han att "hindret" har blivit lite högre i alla fall...

Åtgärdad grind!
Efter det lilla utspelet lugnade de i alla fall ner sig och stod lugnt och betade. De får nog vara ute i natt. Tänk vad skönt att slippa mocka boxarna imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar