Sidor

onsdag 3 april 2019

Dressyrpass

Äntligen börjar det bli lite behagligare temperatur ute! När jag gav mig ut i stallet strax innan sju (på kvällen) visade temperaturmätaren tvåsiffrigt!

Kvällens temperatur
Jag kom hem lite sent då jag var förbi Gekås en runda för att köpa lite foder och annat. Kanske för sista gången denna säsong. Pelle börjar bli riktigt fin i kroppen nu och faktiskt lite rund om magen så jag ska dra ner hans kraftfodergiva lite grann. Bosse är inte i närheten av att bli tjock, så han får fortsatt en hel del kraftfoder.
 
I alla fall tog jag in hästarna vid sex och strax efter sju började jag göra i ordning Bosse. Eftersom jag sladdade paddocken senast efter att jag red där och hade släpat bort alla hinder tänkte jag att jag kunde passa på att rida i dressyrsadeln. Jag är inte riktigt kompis med den där sadeln, men jag ville ge den en chans till.

Bosse var lite känslig till en början. Jag hade ridstövlarna och lite längre sporrar på mig och dem sparkade han mot lite, men det gick över efter ett tag. Han var faktiskt ganska fin i skritten. Och det gick väldigt mycket lättare att flytta för skänkeln. Han tvärade faktiskt lite väl mycket. Kanske får han mer bogfrihet i dressyrsadeln än hoppsadeln.

I traven var han till en början lite slö och ville inte riktigt gå fram men blev bättre efter några varv. Men när jag skulle försöka sitta ner blev det värre. Jag får ingen bra position i sadeln i traven. Jag åker runt och studsar, tappar stigbyglarna och blir allmänt obalanserad. Dock tycker jag att det gick bättre än sist jag red i dressyrsadeln, så kanske kan vi båda vänja oss.

Vi galopperar lite också och även i galoppen får jag problem med sitsen, men bättre än traven. Vänstergaloppen är ju mjuk och fin men högern lite mer yvig. Men jag gjorde lite snett igenom med avsaktning till skritt och fattning av ny galopp och det gick bättre och bättre. Han har lite svårt att sakta av, det blir gärna en hel del trav och han kommer inte fram direkt i galopp från skritten heller, men det blir färre och färre travsteg där också. Så det var väl det som gick bäst idag.

Men nu ser jag fram emot hoppning/markarbete nästa gång. Planen är att jobba mer med att rida på låga hinder i galopp och börja få in tekniken på det. Det finns ju massor av kul övningar man kan göra med det. Hoppningen är så mycket lättare för det är så mycket lättare att variera. I en dressyrsadel är det liksom bara lite volter hit och dit och skänkelvikningar annars händer det inte så mycket. Men det ska också göras och med lite mer övning kanske vi kan bli bättre på dressyren också!

Dagens öronbild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar