Sidor

tisdag 16 april 2019

Rullskidor och dressyr

Igår fick Vägverket vårkänslor och spred ut sitt jäkla stenklet på våra vägar och därmed är samtliga större vägar som jag kör rullskidor på förstörda. Det går ju inte heller att köra bil där om man vill undvika stenskott och det vill jag ju med min nya fina bil. Så när jag blev sugen på att köra rullskidor fick jag vackert ta bilen och köra via 153:an till Grimeton röv för att köra Källängsvägen fram och tillbaka på rullskidorna.

Till en början var det motvind men jag kände mig stark och fick till bra teknik. Jag kom hela vägen bort till Tvååkersvägen och kunde se förödelsen...

Förbannade stenklet!
När jag hade vänt fick jag medvind och det blev mycket lättare att köra på och det gick nog snabbare. Det blev en rätt kort runda, bara drygt 7 km, men det blev i alla fall ett pass!

Idag kom jag hem rätt sent från jobbet och baxade in hästarna vid halv sex innan jag gick in och åt och kollade lite Youtube. Det var rätt bekvämt att sitta i soffan och efter ett tag började jag fundera på om jag verkligen skulle orka ut och rida som jag hade planerat. Men till sist kom jag ut ändå trots att tröttheten hängde över mig.

Idag stod dressyr på agendan. Förra veckan tyckte jag att jag hittade lite bättre balans i dressyrsadeln så jag tänkte att det skulle gå ännu bättre idag. Jag skrittade och travade fram under lättridning innan jag lade upp stigbyglarna framför sadeln för lite sitsträning.

Dags för sitsträning!
Men idag hittade jag ingen balans alls i sadeln. Jag kände mig som en tvål i en tvålkopp och åkte mest runt i sadeln. Så irriterande! Jag kunde inte alls komma till någon vettig ridning på något sätt!

Så jag gav upp och hängde ner stigbyglarna igen och fortsatte sedan att jobba i nedsittning och lättridning i traven. Jag red många övergångar för att få ihop honom i formen och övade mycket på sidvärtsrörelser.

Galoppen fungerade bra, vi började med den lättare vänstergaloppen där han var jättefin. Tog fattningarna jättebra och galopperade balanserat. Sedan skulle vi jobba i högervarvet och då svansade han iväg med bakdelen åt vänster på volten och sköt ut vänsterbogen så det blev mer sidledes än längs voltspåret. Jag försökte få honom rak och efter envist jobbande med det fick jag plötsligt in honom i ramen. Han blev så fin och jag fick ärligt stöd exakt likt på båda tyglarna. Det var visst så det ska kännas! Vilken härlig känsla! Från den traven kunde han också fatta en jättefin högergalopp som var betydligt mer balanserad än vanligt, nästan lika fin som vänstergaloppen brukar vara.

Jag fick jobba med rakriktningen även i galoppen och då blev det lite jobbigt för honom och han bröt av, men jag såg till att han fattade galopp igen och fick inte bryta av innan jag bad om det. Det tog tid att få till detta, men vi fick till det och nu vet jag ju vilken känsla jag ska leta efter och kanske lite hur jag ska komma dit även om det är svårt ibland att styra hans bakdel dit jag vill.

Jag ska lägga in ett till dressyrpass till helgen för att jobba vidare och befästa detta och sedan ska jag faktiskt börja träna lite dressyr för tränare så att jag kan få mer hjälp. Jag tycker att vi har kommit så långt nu att det börjar bli dags att ta hjälp för att komma ännu mer framåt.

Det var kul i alla fall att få igenom detta även om det tog sin tid och klockan hann bli alldeles för mycket. Det är så svårt att komma i säng i tid nu när det är sommartid. När klockan ringer vid fem blir det inte många timmars sömn om man inte kommer i säng före kl 23:(.

Dagens krumelurer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar