Sidor

fredag 19 april 2019

Solig påsk!

Redan igår var jag ledig. Så himla skönt! Jag började dock morgonen med lite jobb innan jag tog tag i att städa huset. När jag var klar med det åkte jag till stan för att köpa foder till hästarna då det var slut.

När jag kom hem tog jag en härlig stund i solen på altanen. Så underbart! Det var varmt och klarblå himmel, äntligen!

Vyn från altanen
Jag hade en plan att rida men plötsligt var klockan halv fem och Magnus var på väg hem. Jag hade köpt lammenrecôte och den grillade vi. Så jäkla gott det var! Det finns inget kött som är så mört som lammkött! Lyckligtvis hade de det på Lillegården. Svenskt och färskt. Så gott!

I morse vaknade vi återigen upp till strålande sol och klarblå himmel. Men när jag hängde upp tvätt i skuggan var det frost och jag fick klä på mig lite mer kläder än jag hade tänkt från början.

Jag släppte ut hästarna, inspekterade hagen på kullen som vi stängslade ut förra året. Funderade på ifall jag ska ta bort stängslet och släppa ut dem över hela kullen så att de får lite mer gräs att äta. Det är mest på norrsidan det finns gräs, på södersidan är det mest gamla löv och sly. Men det kan nog bli bra att ge dem lite större hage så att de kan äta mer än bara hö.

Efter stallet åt jag frukost och slappade lite i soffan innan jag gav mig ut och fixade lite i trädgården. Magnus fyllde på odlingslådorna med gödsel och jag rensade lite ogräs. Jag planterade ut min humle i min rabatt, Hoppas att den ska trivas bra där. Den kan klättra längs gärdsgården där så det kanske kan bli bra.

Efter lunch kom vi igång med att göra klart muren i köksträgården. Muren som Magnus har jobbat med sedan förra sommaren. Jag fick lite frispel och vill ha klart den så att jag kan planera hela trädgården med odlingslådor och annat. Så jag hjälpte till lite med att lägga småsten emellan medan Magnus fortsatte att bygga själva muren. Ett ganska terapeutiskt arbete.

Magnus pusslar

Jag lägger emellan...
När klockan var tre avbröt jag för att ta en kopp te och sedan var det hästarna som skulle motioneras. Vi satt på altanen och drack kaffe och te. Så mysigt!

Jag tog in hästarna och Pelle var först ut idag. Jag började med att skrapa päls på honom. Jag fattar inte hur mycket päls en häst kan ha!

Massor av päls
Han hade långa örontofsar så jag klippte bort dem och när jag ändå hade saxen framme trimmade jag även manen som återigen var lång och ovårdad. Han blev riktigt fin! Det kommer mer och mer av den gula sommarpälsen nu, så snart är pälsskrapandet äntligen över!

Fina Pellen!
Vi tog en promenad runt Obbhult-Linnarp. Han var pigg och framåt men ändå lugn. Så cool!

Skuggor
Nu är han så lugn och snäll att jag tänker slänga på honom sadeln imorgon och ta en ridtur. Det känns som om han är redo för det nu!

När jag var klar med Pelle var det Bosses tur. Jag släpade fram fyra hinder i paddocken. Två på långsidorna och ett på varje diagonal. Tanken var att rida en enklare evighetsbana.

Bosse var lite seg till en början, men han var väldigt fin Vi värmde upp i samtliga gångarter och han fattade galoppen direkt. Så kul!

Jag travhoppade alla hinder och han var så himla fin! Fattade galopp precis innan hindren och hoppade jättefint. Dock fegade jag ur och vågade inte riktigt galoppera mot hindren. Jäkla mes! Jag vet inte varför jag fegar ur. Han hoppar ju alla hinder utan att tveka och han tar sig fram till dem på ett bra sätt. Dock vill han springa lite väl fort mot dem ibland, men jag vill ju bara låta honom ta sig till hindren och sedan hoppa utan att störa honom alltför mycket. Men det är någon jäkla mental spärr som hindrar mig. Så tråkigt!

Men jag var väldigt nöjd med hur Bosse skötte sig i alla fall och det var rätt kul ändå. Det är bara till att fortsätta jobba med detta framöver!

Dagens övning
När jag var klar i stallet hade Magnus gjort klart hela muren så nu är allting helt klart! Så häftigt! Och det blev så himla bra!¨

Färdig mur!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar