Sidor

söndag 14 april 2019

Uppfräschning av sadelkammaren

Lite dålig uppdatering den här veckan. Men i onsdags sprang jag en runda med vovvarna och i torsdags red jag ut en runda med Bosse som var pigg men snäll. I fredags sprang jag det tredje löppasset för veckan, det var längesedan jag fick till så många löppass på en vecka!

Igår hoppade jag Bosse lite i paddocken. Samma övningar som senast. Jag själv var inte på topp och hade lite svårt i högervarvet så det gick väl sådär, men det tar jag på mig själv. Jag skrittade bort till sommarhagen och hoppade lite över stockarna som ligger där. Det tyckte Bosse var kul och han slängde lite med huvudet, men hoppade fint.

Förmiddagen igår ägnade jag åt min sadelkammare. Efter vintern har jag släpat in mycket bös och lera så det var väldigt smutsigt så från början var tanken att bara göra rent där. Men när jag väl höll på började jag fundera och plötsligt kom jag på mig själv med att uppdatera inredningen.

Det är nu 6,5 år sedan vi byggde sadelkammaren och då utgick jag ifrån att jag skulle ha två inhyrda hästar med all deras och deras ryttares utrustning. Nu har jag ju inga inhyrda och har inga planer på att skaffa några heller då jag trivs mycket bra med att ha stallet för mig själv. Så då behöver jag inte ha en massa sadelhängare, tränshängare, hjälmhängare och andra krokar som jag inte använder.

Så jag började med att skruva ner de två yttersta sadelhängarna som jag har gått in i hur många gånger som helst för att det blev lite trångt mellan dem och väggen.

Före

Efter
Jag skruvade faktiskt bort en sadelhängare till då jag inte använder den heller. Den som fick vara kvar använder jag till att hänga schabrak när Bosse har blivit svettig så att det får torka utan att hänga på sadeln.

Detta skapade faktiskt oväntat mycket utrymme och jag blev väldig nöjd med detta! Jag fortsatte med att tränga ihop alla träns och tyglar lite tightare så att de inte tar upp hela väggen och så skruvade jag ner några överblivna tränshängare också.

Där det blev plats över efter tränshängarna skruvade jag upp en förvaringshylla där jag har torkat benskydd under vintern. Den har hängt i en av putskrokarna mitt i rummet vilket ju tar en del plats. Så det blev väldigt bra att få den vid väggen istället.

Jag skruvade också upp en skohylla där jag förvarar skor och ridstövlar. Skönt att få upp dem från golvet!

Före

Efter
Som delvis syns i bilden ovan har jag också tagit bort bänken som jag konstruerade i början. Jag hade schabraken hängande under bänken och sedan alla putsgrejer och annat uppe på bänken. Själva bänken har också tagit upp en massa plats både på längden och bredden.

När jag gjorde i ordning i stallet i höstas och fick en bra foderförvaring köpte jag ett hyllsystem Algot från IKEA . Tanken var att jag skulle ha det till att ställa foderburkar och annat. Men så tyckte jag att det tog för mycket plats där jag kunde skruva upp grejerna och de kom aldrig upp.

Så igår kom jag på att jag kunde byta ut bänken mot hyllsystemet istället. Betydligt mindre skrymmande och så ser det ju lite bättre ut också.

Före

Efter
Jag blev otroligt nöjd med den lösningen måste jag säga! Det blev betydligt mer hemtrevligt och så mycket bättre med plats! Så himla gött!

Först tyckte jag att det var för lite med bara tre hyllplan, men när jag väl placerade ut alla grejer insåg jag att jag fick plats över. Schabraken får numera ligga ner i understa hyllplanet och så har jag grejer som jag inte använder varje dag (såsom stallapotek, benlindor och annat) på mellanplanet och så har jag putsgrejer, hästgodis och vantar och annat på översta hyllplanet, lättillgängligt och bra!

Nu funderar jag bara på att ta bort kullerstenen som är kvar i sadelkammaren. Det är ju inget bra golv! Svårt att hålla rent och så lutar det ju åt alla håll och kanter. Det hade inte varit ett jättejobb att ta bort kullerstenen och gjuta med betong. Det kommer inte att gå åt mer än att jag kan fixa det med tombolan. Det kan bli ett bra sommarprojekt. Jag vill göra det så snabbt som möjligt så att jag inte behöver att ett uppbrutet golv i en halv evighet som jag hade i somras när jag gjorde golvprojektet ute i stallet. Det är ju tur att det alltid finns något att göra här på gården:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar