Sidor

söndag 14 april 2019

Pigg Pelle!

Solen skiner men det är kallt ute. Själv har jag troligtvis drabbats av någon sorts vårtrötthet. Vaknade i morse vid sjutiden. Kom i säng sent igår och bytte säng vid tolvtiden då Magnus snarkade. Mådde lite tjuvtjockt men fick i mig frukost efter att ha släppt ut hästarna och fixat stallet. Men jag valde att vila i soffan på förmiddagen och det behövdes. Jag somnade nog till framför TV:n ett tag.

Jag ryckte upp mig och tog mig ut i stallet på eftermiddagen. Idag ville jag ta en promenad med Pelle. Så jag började med honom. Jag skrapade en massa vinterpäls. Det känns som om det aldrig ska ta slut. Men på vissa ställen börjar han bli sommargul och fin.

Pelle är så mysig att hålla på med. Han älskar att bli borstad och han gör allt för att bli kliad på rätt ställe när jag ryktar honom. Han är en gentleman som lyfter hovarna utan några som helst diskussioner.

Jag hade fått på mig långkalsonger men de åkte av redan när jag tog in hästarna. De var helt enkelt för varma! Jag hade på mig en långärmad funktionströja med flossad insida och en softsheljacka. Vi gick ut och det första som hände var att jag blev varm och fick ta av mig mössan. Efter ett tag fick jag knäppa upp softshelljackan.

Pelle var pigg idag och traskade på ordentligt. Men han var ändå väldigt lugn. Dock hoppade han till några gånger när det prasslade i några buskar. När vi kom ut på gärdsvägarna sprang vi och Pelle travade. Han travade väldigt snabbt och tyckte nog att det var kul att få komma ut.

Sedan tog vi vägen om grushålan hem och där var det lite läskigt, men han fick inga utbrott, utan blev bara lite spänd. Det blev en jättehärlig promenad och det är så kul att Pelle börjar komma igång igen! Idag blev det både trav och lite byggande uppförsbackar. Kanske kan det bli lite ridning till nästa helg. Det hade ju varit så kul!

Pigg och glad Pelle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar