Sidor

onsdag 1 maj 2019

Tömkörning

Så skönt det är med en ledig dag mitt i veckan! Jag sov ut ända till halv sju idag:). Det är ju förvisso 1,5 timme mer än jag sover en vanlig vardag när jag jobbar så visst känns det som sovmorgon!

Hästarna fick stå inne medans jag åt frukost och gosade med Jack som är hos oss. Han är så go, den lille valpen, men ack så busig! Har börjat bitas rätt ordentligt också...

Först ut idag var Pelle som jag tänkte tömköra. Han brukar vara rätt skeptisk till allt som har med longering och tömkörning att göra, men jag tycker att det är ett bra sätt att träna honom utan att belasta honom.

Jag satte på honom tömkörningsgjorden och så började vi med att gå en kort promenad som uppvärmning innan jag monterade tömmarna. Paddocken var såklart "farlig" så jag fick gå ett varv med honom innan jag kunde börja tömköra honom.

Det gick väldigt bra, faktiskt han accepterade läget och gjorde som jag sade till honom. Han var dock lite känslig när tömmen kom runt bakdelen, lite bakrädd. Han fick skritta och trava på volt, jag hade lagt fram lite bommar till Bosse som han skuttade över så glatt.

Han var helt ren i traven, så härligt att se! I båda varven var han lika ren och fin! Och han travade på rätt bra framåt också även om han blev trött och andfådd snabbt. Han fick galoppera lite också, då skulle han busa och slänga med huvudet och studsa lite och så blev det lite korsgalopp.

Ca 20 minuter jobbade jag honom och jag tycker att det blev ett bra träningspass för honom. Vi avslutade som vi började, med en promenad.

Han är så rolig nu för han är så positiv och framåt. Pigg och glad liksom. Härligt att han är i sådant skick nu när han är 23 år!

Finhästen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar