Sidor

onsdag 1 maj 2019

Bomarbete Bosse

Efter Pelle blev det Bosses tur. Jag red ett dressyrpass i måndags som jag var väldigt missnöjd med då jag inte alls kom till ridning i min dressyrsadel. Jag har bestämt mig för att sälja den och skaffa mig en sadel som passar både mig och Bosse! Det kändes som om höftlederna skulle poppa ut och jag kom inte alls åt honom. Han blev sur när jag försökte gå på honom.

Så idag ville jag ha en mer positiv känsla. Jag hade lagt ut lite bommar som sagt, tre travbommar på volt och en bom på varje långsida. Och så hade jag en på mitten också att rida på på volt.

Han var lite småsur idag också, ville inte få fram i traven och lite ovillig i skritten. Dessutom skulle han inte galoppera när jag ville så det blev lite diskussion kring det, men efter några försök fattade han fin galopp.

Det var så enkelt att rida på bommarna. Jag höll en jämn galopp, lät honom ta ta i bommarna och gå på lite själv och ta sig till bommarna. Alla språng blev perfekta! Så kul! Märkligt hur svårt det kunde vara som jämförelse i förra veckan när det var "riktiga" hinder. Men jag kämpar vidare med mina hjärnspöken...

Det gick i alla fall väldigt bra i båda varven och jag nöjde mig rätt snart då jag ville ha en positiv upplevelse för oss båda. Så vi travade bort till stockarna i sommarhagen och skuttade över dem i trav. Sedan avslutade vi med en kort skrittrunda.

Något märkligt har hänt, för nu har Bosse fått mugg i båda karlederna fram. Helt otroligt att han får det en torrperiod! Så nu får jag tvätta och pilla skorpor och smörja. Jättekul - NOT!

Han har dessutom hur många fästingar som helst, jag plockar ett tiotal varje dag och Pelle har inte en enda. Märkligt!

Bild från förra helgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar