Sidor

lördag 18 maj 2019

Eländigt just nu...

För första gången under de år sedan 1993 som jag har haft häst står jag nu med en halt häst. Stackars Bosse, han är inte fräsch:(. Så nu har jag en tid bokad för hältutredning på Slöinge djursjukhus nästa vecka. Så himla tråkigt! Det har varit lite deppigt denna vecka med avseende på detta.

Just när jag kände att vi var på gång på riktigt så händer detta och jag ser inte fram emot att han ska vila och sättas igång långsamt under sommaren.

Å andra sidan så ska det bli skönt att få reda på vad det är som stör honom så att det går att behandla och han kan bli fräsch och fin igen! Jag hoppas verkligen att det går att konstatera vad det är, går att behandla och att det inte kräver några ingrepp. Men vi får se vad veterinären säger.

Så nu sätter jag igång Pelle på riktigt istället. Hovis var här igår så Bosse fick skor runt om och även Pelle fick skor runt om. Han har ju haft skor fram, men jag har ju märkt att han har varit lite hovöm bak och inte riktigt tagit för sig med bakbenen.

Han verkade nöjd med sina bakskor och sprang ut i hagen när vi var klara:). Idag kom han galopperandes när jag ropade på honom i vinterhagen och han hoppade över stenarna. Haha, han är helt galen! På ett bra sätt:). Jag undrade i mitt stilla sinne hur det skulle bli att rida honom...

Hans gamla sadel sitter tyvärr helt galet på honom nu när han har rundat på sig och jag blir nog tvungen att prova ut en sadel till honom också... Men jag testade min nya sadel på honom och jag tyckte att den satt helt ok på honom. Jag älskar den sadeln! Jag sitter så himla bra och balanserat i den och det är så drygt att jag inte kan rida Bosse nu!

Pelle kändes direkt mycket bättre i skritten än han har gjort på väldigt länge! Han skrittade på riktigt bra, långa fina steg och bra energi. Så kul! Jag tolkar det som att han är nöjd med sina skor!

Vi skrittade förbi Kullagården och ner förbi Hulegården, sedan via Lunden och hem över Linnarp. Han fick trava lite på gärdsvägarna också, men ja, jag vet inte riktigt vad det är som händer när han travar. Jag tycker inte att han haltar, det är bara fruktansvärt ojämnt. Jag har sett det när jag tömkör honom också att han inte tar för sig riktigt med frambenen utan bara struttar fram med dem. Det blir inte samma takt som med bakbenen. Så det känns väldigt konstigt. Men han får väl fortsätta skritta och bygga upp sig innan vi börjar med några andra gångarter.

Han var otroligt lugn idag, men ändå framåt och glad, så det var superkul att rida honom! Jag slängde på mig säkerhetsvästen men den kunde jag lämnat hemma. Han gjorde inte ens ett steg åt sidan på hela rundan.

Ut på tur med härliga Pelle!

Klassisk räcka-ut-tungan-bild
Han är så lustig, för han ska alltid stå och suga på tungan när vi är klara och han har fått godis. Han ser så rolig ut:).

Jag ställde in honom i boxen igen och så tog jag ut Bosse på gången. Gick igenom hela honom i jakt på fästingar och där var ju några stycken i vanlig ordning. Jag skrapade bort den sista vinterpälsen uppe på ryggen, snart snart är den äntligen borta!

Han var ovanligt positiv till att bli borstad idag. Skrapade inte med någon framhov och blev inte sur. Lite märkligt... Jag passade på att ta med honom ut och springa upp med honom så att jag vet att han kan det när vi ska till veterinären nästa vecka. Det gick bra, även om han tyckte att det var lite dumt och ville äta upp mig... Så det ska nog gå bra.

När jag var klar släppte jag ut dem i sommarhagen igen. Nu har det ju kommit lite regn, så nu har gräset fått fart igen. Och de hinner inte äta upp allt gräs där i hagen, den är ju rätt stor ändå.

Fina, halta Bosse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar