Sidor

söndag 19 maj 2019

Pelle skrittrunda

Efter cykelturen käkade jag frukost och gick direkt ut för att hämta hästarna. För en gångs skull stod de nära grinden och de kom när jag ropade på dem, ja de verkade faktiskt glada att se mig:).

Det blev en tur på Pelles rygg idag också. Den här gången skippade jag säkerhetsvästen och det var skönt! Det var så varmt ute!

Pelle var lite seg till en början och jag fick mana på honom ordentligt för att han skulle röra sig framåt överhuvudtaget. När jag styrde honom upp mot Spekås blev han ännu långsammare och lite spänd. Jag fick jobba på rätt bra för att få fram honom. När vi sedan svängde in i Linneskogen var han spänd, men han skrittade på bättre. Vi vände nedåt på stigen och där blev han lite rädd för några kor. Han såg dem inte ordentligt så han kunde inte riktigt avgöra vad det var för något.

Men han var faktiskt otroligt modig där i skogen. Där har vi ju haft våra duster genom åren när han har varit helt panikslagen över saker som inte finns. Visst, han tittade på några saker längs vägen, men han lyssnade faktiskt framåt när jag manade på honom och var rätt så lättövertalad.

Lugn i farliga skogen
Det tog sin lilla tid att ta sig runt denna runda i skritt, vi var ute i en timme och en kvart, men det var väldigt mysigt att komma ut med honom. Även om han inte är snabb så tar han ju sig framåt i alla fall och han är positiv.

När vi kom hem var han alldeles svettig och jag fick svampa av honom. Det gillade han och när han kom ut i hagen lade han sig ner för att rulla sig direkt. Tur att han gjorde det i gräset och inte i någon lerhög!

After ride rullning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar