Sidor

torsdag 23 maj 2019

Skrittpromenad x 2

Idag lyckades jag göra något riktigt korkat när jag kom hem från jobbet. Jag körde om Lillegården och köpte kött och sedan till Breared för att köpa Metacam till Bosse, en snabb sväng om Coop och Systembolaget.

När jag kom hem och skulle stapla vinflaskorna i hyllan glider en av roséflaskorna ur hyllan och studsar på tröskeln och kraschar in på parkettgolvet i salongen. Jäkla skit! Det var vin och glassplitter precis överallt!

Först fick jag börja med dammsugaren för att få bort alla småflisor och så plockade jag större glasbitar för hand. Sedan tog jag golvmoppen och moppade upp allt vin. Körde över med dammsugaren igen och till sist såpa på alltihop. Jag fick nog upp det mesta i alla fall och parketten har inte rest sig än, men så jäkla onödigt! 

Flask-krasch på parkettgolv
Det tog ju lite tid att få ordning på detta så klockan var över sju innan jag kom ut till hästarna. Jag tog in dem och började med att ge Bosse Metacam. Han stod hur snällt som helst, jag stack in sprutan i munnen och sprutade ut innehållet och han bara svalde och såg glad ut utan att höja huvudet.

Han fick gå in i sin box igen och så tog jag ut Pelle och gjorde i ordning honom. Jag passade också på att blöta upp lite ströpellets för de ska få stå inne i natt för att Bosse ska få lite extra vila och för att de inte ska äta ihjäl sig i den hage de går i nu.

Pelle utmanade jag med att gå en runda i "farliga" skogen. Han var såklart spänd, men betydligt lugnare än han har varit där på länge. Han gick på bra utan att hålla på och krångla, så jag var jättenöjd med honom! Skönt att han faktiskt kan lugna ner sig ibland också!

Sedan var det dags för Bosses skrittpromenad. Han fick en lite kortare runda, bara runt Kullagården. Men han var pigg och fin i skritten. Skrittade på otroligt bra! Man kan inte tro att han har ont någonstans (och det kanske han inte har nu när han får Metacam). Jag ringde ner till Slöinge idag och bad om att få hemgångsråden. De fick jag via mail tillsammans med fakturan.

Tyvärr stämde inte hemgångsråden riktigt med det jag hörde igår, då jag specifikt frågade om det var boxvila som gällde, men det var det minsann inte. Men nu står det ändå boxvila 2 dagar. Och att jag inte skulle skritta honom förrän efter det, som jag hade uppfattat att jag skulle göra med början idag. Jaja, jag tror nog att han mår bra ändå. Nu får han ju boxvila på nätterna i alla fall!

Lite typiskt att det är återbesök efter tre veckor. Jag ska nämligen vara ledig och ledigheten hamnar under vecka 2. Men jag får försöka hitta någon lämplig tid i kalendern. Kanske kan jag göra som igår, köra de möten jag har via videolänk och sitta hemma och jobba. Det löser sig på något sätt i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar