Sidor

onsdag 1 maj 2019

Äntligen bete!

Efter hästarna och stallet for Magnus och jag till Motel Björkäng och åt lunch. Vi firar faktiskt 20 år tillsammans idag. Halva mitt liv alltså:). Så häftigt!

När vi kom tillbaka fikade vi tillsammans med Christoffer och hans kompis som var här och hämtade Jack. Efter fikat tog vi 6-hjulingen och lastade den med stängselgrejer. Dags att fixa sommarhagen och släppa hästarna på bete. Så underbart!

Stängslet var faktiskt bara trasigt på ett ställe. Vi bytte ut fem stolpar också som hade gått av eller på annat sätt var uttjänta. När vi var högst upp i Hästabacken hittade jag backsippor. Det har jag faktiskt inte sett förut! De är ju inte så vanliga så det var kul att se. Jag vet inte om de har funnits där alltid och jag inte har lagt märke till dem tidigare eller inte stängslat i rätt tid för sipporna eller om det är något nytt.

Fina backsippor!
Det tog rätt mycket tid ändå att stängsla, det är ju några km stängsel som ska gås igenom. Det har kommit rätt mycket gräs, mer än jag hade förväntat mig. Helgens regn har helt klart gjort gott. Jag tycker också att mockningen har gjort gott och att det växer bättre där jag har mockat. Jag hoppas ju också att hästarna kommer att äta gräset där bajset låg eftersom det inte finns något bajs där längre.

Jag är övertygad om att hästarna kommer att ha att göra med allt gräs. Det är ändå drygt 2 hektar med massor av gräs och jag hoppas att de kommer att äta ordentligt!

Det är så skönt att slippa behöva bekymra mig om grovfoder som varken innehåller protein eller energi, hur jag ska få ihop foderstaten, behöva fodra så extremt (i mina ögon) mycket. Och såklart att slippa foderkostnaden. Nu äter de det foder de är avsedda att äta och det är gräs. Och de har tillräckligt. Kanske till och med lite för mycket. Men de behöver en sommar med ordentligt beta så att de kan bygga upp sina kroppar igen!

Så mycket gräs till mina grabbar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar