Sidor

söndag 26 maj 2019

Mors dag och hästar

Igår hade jag ingen bra dag alls. Den spenderades till största del i ryggläge. Eller först släppte jag ut hästarna och sedan tog jag tag i städningen. Men när jag var klar med städningen föll jag ihop i en skithög i soffan. Vet inte riktigt vad som var fel. Förvisso drack jag vin i fredags, men inte så mycket att jag borde vara särskilt bakfull. Speciellt inte framåt femtiden på kvällen då jag mådde rätt illa.

Som tur var så kände jag mig betydligt bättre när jag vaknade i morse. Jag hade lyckats sova ända till halv åtta! Det var länge sedan jag gjorde det senast.

Jag gav Bosse Metacam, han lyckades tugga sönder sprutan, tur att jag har en kvar sedan förra året då Pelle fick Metacam. Säg vad den hästen inte kan lyckas med...

Båda två var i alla fall glada över att få komma ut trots att det regnade. Lite spring i den lilla hagen blev det till en början, men sedan lugnade de sig. Jag mockade och fixade stallet innan jag gick in och åt frukost.

Det blev en lugn förmiddag i soffan och sedan gick jag ut och planterade lite blommor och rensade ogräs innan jag gick och plockade lite blommor.

När jag kom tillbaka ville Magnus åka och rösta, så det gjorde vi. Innan dess åkte vi förbi kyrkogården och satte liljekonvalj på pappas grav. När vi hade röstat åkte vi och hälsade på min mor först. Hon var pigg och glad idag och vi var där ett par timmar och snackade lite.

Därefter for vi till Magnus mor där vi fick kvällsmat innan jag stressade hem så att jag skulle hinna motionera hästarna. Bosse ska ju ha sina skrittpromenader.

Han är ju inte den roligaste hästen att gå med. Han vill gärna gå och göra utfall när jag minst anar det och idag fick jag ett hugg i armen. Han fick en uppläxning och sedan blev han lite drägligare, men jag föredrar att sitta på hans rygg.

Huggormen bakom mig ser lite lömsk ut...
Han var pigg idag i alla fall och jag undrar om han inte har blivit bättre i sin kota. Jag linimentade honom lite grann igår så det kanske hade lite effekt i kombination med Metacamen.

Ca 20 minuter var vi ute, precis enligt plan. Åh, vad jag ser fram emot att äntligen få rida honom. Nästa fredag, då jäklar!

Han kan vara fin också...
Jag hade först tänkt att gå även med Pelle, men jag tänkte att jag lika gärna kunde rida honom. Han har ju varit så lugn och fin länge nu.

Idag var han dock jättepigg och skrittade på jättefint och energiskt direkt från början. Han var lite på spänn och gick och kikade på saker och ting. Det gick ändå bra ända tills vi kom till grushålan och han hörde något som skrämde honom. Det skulle visa sig vara en galen koflock, men det visste jag ju inte då eftersom jag inte såg dem.

Jag övertalade honom till att gå vidare, men då fick han syn på en hög med stockar som inte har legat där tidigare så då vände han faktiskt och började studsa. Så jag satt av honom och ledde honom istället. Han var otroligt spänd och taktade en bit ner mot Obbhult, men sedan lugnade han ner sig när jag kom ut på banvallen. Jag tänkte hoppa upp på honom igen, men hittade ingen lämplig "pall".

Och det var väl tur det, för när vi kom fram till slutet av banvallen kom den där jäkla koflocken i fullt sken. Jäklar vad de sprang! Inte konstigt att Pelle blev lite misstänksam, han hörde ju säkert dem och det lär ju ha låtit rätt konstigt.

De jäkla korna var helt galna och jag undrade ett tag ifall de skulle springa igenom stängslet, men det gjorde de som tur var inte!

Pelle gick i passage och ville helst springa iväg, vilket han såklart inte fick. Det tog ända till vi nästan var vid ridhuset innan han hade lugnat ner sig såpass att jag tyckte att det var lämpligt att hoppa upp på honom igen. Men sedan gick resten av rundan lugnt och fint.

Det är ändå kul att han är såpass pigg och att han skrittar på så fint. Sedan har han ju en hel del taktproblem i traven, men det får vi bygga upp under våra skrittpass framöver.

Piggelin-Pelle
Hästarna får stå inne även i natt så att Bosse får lite boxvila så imorgon får jag upp tidigt igen. Men så skönt att det är kortvecka! Jag har tagit ledigt på fredag och det ska bli så skönt med långhelg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar