Sidor

fredag 31 maj 2019

Gjutit betonggolv i sadelkammaren!

Idag vaknade jag upp till en solig och fin dag, även om värmen inte är här än. Jag började dagen med att gå ut, ge Bosse den sista omgången Metacam, släppa ut hästarna, och mocka.

Jag åt frukost och sedan putsade jag de åtta fönstren på övervåningen innan jag tog bilen och åkte till jobbet för att hämta min laddarsladd till datorn som jag glömde i onsdags. Jag for vidare till Byggmax och inhandlade fem säckar cement och sedan vidare till Lillegården för att köpa lite kött.

Viktig info inför gjutningen
Efter Lillegården fick jag äntligen hämtat mitt pass hos Polisen. Så nu är jag redo att åka när som helst:).

Nya passet
Jag åkte och handlade lite grejer inför kvällen innan jag körde hem igen. När jag kom hem hade min käre sambo "överraskat" mig med en hög makadam precis framför stalldörren. Smidigt...

Ett lass grus framför dörren
Jag skyfflade ut grus som fanns under gatstenen och jämnade till innan jag körde in några skottkärror makadam och jämnade till det. Dags för gjutning!

Jag släpade ut den väldigt otympliga tombolan och satte igång. En skyffel cement, tre skyfflar gjutgrus och lite makadam och så vatten på det.

Tombolan kommer till användning
Jag tyckte att det inte blev så mycket betong av första blandningen och jag undrade ifall det skulle räcka med de fem säckarna jag hade köpt. Men jag jobbade på och efter ett tag insåg jag att jo, det skulle minsann räcka.

På gång med gjutningen
På förmiddagen gjorde jag även i ordning en stor högrevsstek som jag gjorde långkok på och satte in i ugnen. Rätt perfekt dag att göra långkok på, klart när jag var klar med gjutningen!

Långkok i ugnen
Vid tre-tiden blev jag te-sugen och gick in och tog en kopp. Kunde sitta på altanen och dricka te, så mysigt!

Te på altanen
Jag fortsatte med mitt betongarbete och till sist hade jag bara den sista omgången betong kvar!

Sista lasset!
Och så var jag klar!

Nytt fint golv!
Jag är riktigt nöjd med dagens arbete! Betong är ju så tacksamt! Det går liksom inte att misslyckas med! Jag tycker att det blev riktigt bra och det ska bli så skönt med ett riktigt golv! Nu är all gatsten borta för alltid! Så gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar