Sidor

onsdag 22 maj 2019

Morgonlöpning och pepp från Garmin

Idag sitter jag hemma och jobbar då jag ska iväg med Bosse Bus till Slöinge för hältutredning. Det blir mest effektivt att inte lägga tid på att ta mig till och från jobbet. De möten jag har under dagen sköter jag via videolänk så det funkar alldeles utmärkt.

Dagen började med att jag vaknade halvt om halvt vid fem när Magnus väckarklocka började ringa. När den ringde andra gången tio minuter senare var det kört att somna om, så jag gick upp och sprang en runda med Selma.

Det var så skönt att komma ut, även om det var rätt klabbigt ute. Ganska varmt och väldigt hög luftfuktighet efter att det har kommit en del regn det senaste dygnet.

Vi tog banvallen ut mot Tvååkersvägen och det kändes bra att springa idag. Kroppen är rätt stark ändå, trots att jag tycker att jag inte springer så där jättemycket. Tempot var strax under 6 minuter/km och det kändes inte som någon större ansträngning. Selma tyckte det var varmt och hon flåsade rätt rejält, jag behöver verkligen klippa henne nu, får se om jag hinner det i helgen.

När jag var klar så talade min peppiga Garmin-klocka om att jag hade nått två mål; snabbaste kilometern och snabbaste milen. Baserat på den tid jag har haft klockan alltså. Om jag tittar i min Garminstatistik så är jag ju långt ifrån några rekord:).

Jag fick även en utmärkelse, "väloljad maskin". Lite lustig formulering... Det stod att jag hade ökat mitt VO2max för löpning då.

Dagens utmärkelse
Så då var jag ju tvungen att gå in och kolla mitt VO2max så som Garminklockan beräknar det och då såg det ut såhär:


Vilken feedback!
Det känns rätt bra att starta dagen med den här informationen. Min konditionsålder är alltså hälften av min kalenderålder. Att jag dessutom hör till de 10% bästa i min ålder och kön är ju också kul. Eller så kan man fundera på hur de andra stackarna i den kategorin mår. Jag känner mig inte direkt som ett konditionsfenomen om jag säger så... Sedan har jag ingen aning om hur klockan räknar ut mitt VO2max. Den går efter pulsen på något sätt, men frågan är ju hur exakt det blir. Men jag tar detta som en boost, en bra pepp och motivation till att fortsätta med träningen framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar