Sidor

fredag 3 maj 2019

Winter strikes back

Efter en månad med värme och torka har nu vädret ändrat sig och det känns som om vintern är tillbaka. Igår var det blåsigt och kyligt att gå vägen ut till kontoret. Men hästarna betar och trivs i sin fina sommarhage än så länge.

Fast i morse när jag vaknade var det frost ute. Inte bra. För någonting egentligen. De blommande äppelträden, gräset som kan bli för bra för hästarna och för mig som fryser. Jag har jobbat hemifrån idag och jäklar vad jag har eldat och frusit. Det spelade ingen roll att det var maxad värme på panna och element, jag var tvungen att ta på mig en fleecetröja för att kunna sitta bekvämt och jobba.

Jag fick i alla fall jobbat ikapp lite grejer som släpat efter medan jag har varit sjuk. Det är ju ingen annan som gör mitt jobb liksom så all bortavaro från jobbet straffar sig på ett eller annat sätt.

När jag var klar med jobbet på eftermiddagen gick jag ut och hämtade hästarna för att motionera dem. Pelle låg och sov och Bosse stod och vaktade. Det syntes i gräset att han också hade legat ner. Detta är det närmaste jag någonsin har kommit Pelle när han ligger ner. Han har väldigt hög integritet och är inte hästen som ligger kvar och vill gosa. Nej, han reste sig precis när jag skulle gå fram och klappa honom.

Tröttiskillarna!

Så de har redan blivit lite sommartrötta. De var så lugna och fina att leda hem till stallet. Bosse stod och sov på stallgången medan jag gjorde i ordning honom och han var inte alls på hugget som han brukar utan lät mig borsta honom. Han blev knappt ens sur när jag sadlade honom.


Vi tog en kortare skogsrunda idag. Jag tyckte att han behövde få en lite kortare och mer kravlös runda idag. Bara ha kul helt enkelt. Han svarade på framåt och han fick springa när han ville. Det blåste rätt rejält och han var lite spooky, men skötte sig jättefint ändå. Så nöjd med honom! Kändes som en positiv runda!



Sedan var det dags för Pelle att få komma ut. Precis när jag hade ställt honom på gången blev jag varse om att Christoffer var och grejade med båten och skulle få ut den ur uthuset. Jag hjälpte honom med den och sedan kunde jag fortsätta med Pelle som fick gå en enkel promenad.

När vi var ute kom det faktiskt en hagelskur som höll i en kort stund. Märkligt väder!

Även han fick gå genom skogen. Fruktansvärt farligt enligt honom! Ojoj, vad många troll som bor i skogen! Att han överlevde! Ja, det verkar helt enkelt som om han aldrig kommer att gilla skogen. Så trist med tanke på vilka fina skogsvägar vi har häromkring. Men han fick ju komma ut i alla fall och han var pigg och skulle helst springa genom skogen för att komma bort därifrån så snabbt som möjligt.

När vi var klara fick pållarna stanna inne för natten. SMHI har utlovat 1 plusgrad och regn i natt plus att det fortfarande blåser en del, så det känns inte OK att låta dem stå ute. Det är nog det värsta väder som finns för en häst. Kyla och regn. Nu har de ju mest sommarpäls också så de hade nog blivit väldigt nedkylda.

Det var inte länge de kunde gå ute, men det blir ju sommar snart igen förhoppningsvis. Det positiva är ju att gräset får chans att växa i alla fall nu när det kommer lite regn också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar