Sidor

lördag 4 maj 2019

Mera vinter!

I morse vaknade jag vid sex-tiden. Kände mig trött och seg. Som om jag inte har fått sova ordentligt. Igår tyckte jag att jag var såpass frisk efter förkylningen att jag hade kunnat ta ett löppass ifall jag hade hunnit med, men när jag vaknade idag kände jag mig rosslig, lät som en kraxande kråka när jag försökte prata. Inte alls på topp.

När jag hade fått i kontaktlinserna såg jag att det var helt rätt beslut att låta hästarna stå inne i natt, det var nämligen vitt ute. Av snö! Det var bara ett par plusgrader när jag kom ut och vinden var grymt kall!

Snö i maj
Hästarna fick frukost och jag gick sedan in och åt själv innan jag gav mig ut för att motionera dem. Pelle fick komma ut på promenad idag igen. Jag hade en runda planerad, men det blev istället en runda i den skog som Pelle anser är allra farligast. Vi har haft många spännande upplevelser i just den skogen. En gång slängde Pelle av mig in i ett träd där. Förra året gick vi på en älg som låg och sov. Så han är väldigt tveksam till att gå där.

Men han var faktiskt oväntat lugn. Han gick och spanade och var lite småspänd, men det var ingen svans upp i luften och inget trumpetande, så med Pelles mått mätt var han väldigt lugn och tog det hela bra.

Han var pigg och glad idag och hade bra energi hela vägen. Nu behöver jag ju inte släpa honom med mig längre utan han går för egen maskin och det är väldigt positivt!

Efter Pelle fick Bosse komma ut. Han var också lite piggare och mer vaken idag. En natts vila inomhus har säkert gjort honom gott.

Han blev väldigt tveksam när han fick syn på en skäckfärgad häst som vi inte har sett tidigare och ville inte gå fram, men med lite övertalning gick det till sist bra. Vi tog banvallen bortåt, travade lite grann och sedan upp i Linneskogen där han galopperade en kortare sträcka. Han skötte sig fint tycker jag!

När jag ledde ut dem i sommarhagen igen var de lite upphetsade och ville springa, framför allt Pelle. Jag var lite tveksam, jag har ju inte släppt dem i en hage på flera år, utan de brukar ju alltid springa ut själva. Men Pelle ställde sig att dricka och Bosse traskade lugnt iväg. Sedan sprang de en kort bit innan de ställde sig och betade. De verkade rätt nöjda med att komma ut och få beta gräs igen!

Jag tycker faktiskt att båda två redan har lagt på sig lite mer hull nu, vilket är bra. Bosse är inte lika urgröpt nedanför manken längre och han ser mycket rundare ut än han gjorde för en månad sedan. Nu hoppas jag på en sommar med mycket bete som ger en vinter med bra grovfoder så att jag slipper fodra med en massa dyrt kraftfoder.

Nu ska jag kolla på terrängdelen av Badminton. Så kul att de sänder live! Jag kollade lite på dressyren igår och kommentatorerna var lite roliga, stundtals ganska elaka när det kom in någon som inte riktigt kunde rida pga spända hästar. Men terrängmomentet är ju alltid kul att se! Det händer alltid spännande saker. Mycket trevligare att se än t.ex. OS eftersom det bara är ryttare som kan rida som är med, inga som på tvivelaktigt sätt har kvalat från diverse konstiga länder...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar