Sidor

fredag 9 februari 2018

Galopp i snöig skog

Idag var det en solig fredag och jag var bara tvungen att ge mig ut och rida Bosse en runda. Jag hade en idé om att rida en kortare runda där det finns en vägbom, vända där och rida tillbaka.

Bosse var även idag supersnäll att brodda och han stod hur bra som helst och lät mig rensa, gänga och skruva i brodd. Helt fantastiskt! Jag skrapade bort lite päls, han har ju börjat fälla en hel del nu, så det är lika bra att skrapa på. Det försvinner förhoppningsvis snabbare då så att vi snart kan få se den fina tunna sommarpälsen.

På något märkligt sätt har han lyckats få ett sår längst ner nära hoven på vänster bak, men han verkade inte ha ont av det.

Vi red bort längs grusvägen och sedan upp i en skog där vi inte har ridit så mycket tidigare. Bosse var lite vaksam på omgivningen, men gick på bra framåt. Han fick trava lite på grusvägen och var jättefin. Där vi hade tänkt vända var bommen öppen och då kunde jag inte låta bli att fortsätta in i den fina skogen.

Han blev lite rädd för bommen och backade lite där, men var inte särskilt svårövertalad, så vi kom förbi utan problem.

Det stiger rätt bra upp på en kulle där i skogen och det är tufft att ta sig upp, men Bosse var pigg och framåt. Efter ett tag fick vi orörd snö, så mysigt. Inte så mycket snö, men här på Västkusten får man vara glad för det lilla.

Så fint i skogen!
Vi fortsatte framåt och kom ut på en grusväg som tar oss runt Bexells stenar. Det hade blivit långt att ta den rundan jag tänkte där, men så stack vi upp en väg som jag inte kände till. Ännu mera stigning och Bosse travade glatt på. Inga tecken på trötthet inte. Tyvärr tog vägen slut där uppe i skogen så det var bara till att vända och rida tillbaka. Men det gjorde inget för det blev precis lagom för honom.

Han ville halvspringa tillbaka, men jag höll in honom för att han inte skulle snubbla och för att han behövde pusta lite. Han är så lustig. Ju mer han får springa, desto mer vill han springa. Han är lite som en travhäst i tävlingskondition, enda skillnaden är att han inte har den konditionen.

Vi red tillbaka och så fick han galoppera i en uppförsbacke. Det gick så bra! Han busade inte någonting och var inte heller ostoppbar. Men fort gick det, det var så att tårarna rann, helt underbart kul! Vi höll på att missa vägen tillbaka men jag fick stoppat honom och vänt.

Sedan gick han väldigt raskt genom skogen och hela vägen hem. Han vill gärna takta och jag försöker hålla in honom och rida honom i skritten istället, men det är inte lätt.

Det är helt otroligt vilken skillnad det har blivit på honom sedan han fick på skor bak. Han tar för sig och tar i på ett helt annat sätt. Och han verkar mycket gladare över lag. Så det var helt rätt beslut att lägga på honom skor och dessutom snösulor. Utan dem hade vi inte kunnat rida i skogen så som vi gjorde idag. 

Han är verkligen så rolig att rida nu. Han har aldrig varit i den skogen vi var i idag och ändå var han hur cool som helst. Går fram överallt. Skyggar inte för något. Han är bara helt underbar!

Han blev ju hur svettig som helst med sin långa päls och höga ansträngningsgrad så jag slängde på honom det fina fleecetäcket för att han ska få torka nu under kvällen.Han tackade genom att rulla sig i boxen direkt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar