Sidor

söndag 16 augusti 2020

Torsdagsträning

Torsdag var det denna vecka också och som vanligt var Bosse och jag hos Charlotte och tränade hoppning. Det var väldigt varmt även denna torsdag, mer än 25 grader och svetten bara rann både från Bosse och från mig!

Men redan från början var han betydligt piggare och mer framåt än vad han brukar vara. Dock var han lite slö i mitten av passet och sedan blev det bättre innan han blev trött på riktigt.

Vi travade lite bommar, hoppade hinder på diagonalen så att vi kunde rida en stor åtta. Jag hade lite kämpigt med att få honom att galoppera på, men lyckades några gånger i alla fall.

Vi red lite hinder på böjt spår, något som jag tycker är så jäkla svårt av någon anledning! Det går an att komma på första hindret, men sedan blir det mest bromsa mot nästa. Eller så tar Bosse tag i grejerna och rusar på utan att jag har en chans att få igenom några förhållningar. Men vi kämpar på, vi har ändå kommit långt om man utgår ifrån när vi började i våras!

Och Charlotte sa också att när man väl har kommit över första steget, som för mig har varit att galoppera mot hinder så hamnar man i en period där det bitvis går jättebra och bitvis går sämre och man ramlar tillbaka till gamla vanor igen. Viktigt att veta för att känna att vi ändå är på rätt väg framåt!

Det var i alla fall ett kul pass och vi gjorde några fina språng och löste banorna bra några gånger så jag var nöjd!

På väg hem i solnedgången



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar