Sidor

lördag 8 augusti 2020

Långrunda med Bosse

Även idag var det svårt att äta "tidigt".  Så jag drog iväg med Bosse denna kväll. När vi gav oss iväg var det 27 grader varmt ute och han var inte den piggaste hästen...

Lite trött häst...

Idag hade jag planerat en rejäl runda för honom. Det var ett tag sedan vi red lite längre runda så jag tyckte att det var hög tid. Jag ville trava och galoppera lite längre sträckor med honom för att försöka bygga mer kondition så att han orkar mer på våra hopp-pass.

Vi red först förbi Gamlens gård, vidare förbi golfbanan och sedan in vid Grimsjön. Sedan upp för en härlig galoppbacken innan vi kom in på en smalare stig och sedan ut på vägen mot Bexells stenar.

Vid golfbanan

Vid Grimsjön


Lite smalare stig

Det blev en hel del galopp på grusvägarna, så härligt! Uppe vid Bexells stenar hade jag väntat mig att det skulle vara tomt på bilar en varm lördag kväll som denna, men nej, tre bilar stod där. Det är ju lite osäkert ifall man stöter på någon bakom någon kurva eller backkrön, så då får man ta det lite lugnare.

Bosse var förvisso rätt trött vid det laget så det fick bli trav upp för den vanliga galoppbacken.
Talande stenar överallt!


På väg mot galoppbacken

Bosse var så svettig, hela han var i princip svettig, till och med öronen... Jag hade fått skum på mina shortchaps, så svettig var han!

Men han höll i bra hela vägen tycker jag och det blev en längre galoppsträcka vid Valasjön, där han fick känna på att galoppera lite nedförs också. Han har ju blivit så balanserad i galoppen att det inte är några som helst problem längre.

Han tog hela tiden vänster galopp. Jag har dock upplevt på ridbanan att han nästan blivit mer stabil i högergaloppen nu, men den tar han inte ute! I alla fall inte idag.

Det blev en rejäl runda för oss idag, nästan två mil. Equilab-appen säger att vi galopperade 4 minuter, men jag undrar om det verkligen stämmer, det kändes  betydligt mer! Dock registrerades det närmare 30 minuter trav i alla fall. Det där med "övergångar" är någon ny funktion i appen. Jag tror att den funkar sådär, känns inte rimligt att vi skulle ha gjort 133 övergångar...

När vi kom hem fick han en välförtjänt dusch, han är verkligen en häst som gillar att duscha och han står helt still medan jag duschar honom. Jag fick även duscha hans ansikte eftersom det var så svettigt och sedan fick han leka lite med slangen i munnen:)

Svettig häst!


Dagens runda!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar