Sidor

måndag 17 augusti 2020

Het måndag!

Värmen fortsätter! 30 grader idag när jag körde hem från jobbet. Så jäkla varmt! Men underbart, för det händer ju inte att det är så varmt alltför många dagar i det här kalla regniga landet!

Jag hade egentligen planerat ett pass i paddocken för Bosse, men värmen var så tryckande att jag kände att jag själv inte orkade kämpa i värmen, så vi tog en uteritt istället.

Han var ju svettig redan när jag hämtade honom i hagen, stackaren. Och när jag gjorde i ordning honom somnade han nästan på gången. Tröttisen!

Så trött kille!

Dock tror jag att han har acklimatiserat sig till värmen lite mer nu. För när vi skrittade iväg på vår runda var han väldigt framåt och energisk. Så härligt! Fin framåtbjudning!

Vi skrittade bort mot Obbult via grushålan och det var en mycket fin kväll. Passar på och njuter nu, snart är det 15 grader kallare, regn och blåst igen...

Piggare ute!

Vi skrittade sedan upp i skogen och där var det något svalare där solen inte hade kommit åt på ett tag. Så där blev det både trav och galopp och han var på hugget, ville både trava och galoppera.

Det blev en mysig runda, vi var ute knappt en timme så det var alldeles lagom. Värmen ska bestå ett litet tag till. Imorgon spås det 30 grader igen, sedan lite kallare onsdag och torsdag innan fredagen klämmer i med 28. Men nästa vecka ser det ut som om regnet och blåsten och de lägre temperaturerna kommer tillbaka.
Lite svalare i skogen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar