Sidor

måndag 10 augusti 2020

Höstplaner

För några veckor sedan var ju brorsan med familj på besök här hos oss och hans fru berättade då att hon skulle ta BE-körkort. Det var någonting med det som fick mig att börja fundera. Och nu har jag än en gång bestämt mig för att ta det där jäkla BE-körkortet. Ja, ännu en gång, för jag gjorde slag i sak och sökte tillstånd och skaffade teoriböcker för sisådär tio år sedan, men då utan att lyckas komma någonstans. Gjorde inte ens något teoriprov utan tröttnade innan.

Men nu är förutsättningarna lite annorlunda och all teori kan göras online och via appar. Så nu finns det inga ursäkter längre! Nu SKA jag ta kortet så att jag i all framtid slipper bekymra mig över vilken bil jag ska ha som väger så lite som möjligt så att jag får dra så mycket som möjligt.

Jag tror att det blir svårt att hitta någon bil som kan dra ett vettigt hästsläp som kan lasta en fullvuxen häst även om gränsen höjs till 4250 kg i sammanlagd totalvikt. Elbilarna är ju tunga liksom hybriderna och något annat alternativ tror jag inte på över tid.

Så idag ringde jag till en trafikskola för att kolla hur allt ska gå till. Jag ska först söka om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen, vilket jag gjorde och så ska jag till optikern i veckan för att få synintyg också.

Därefter kan jag anmäla mig till körskolan och få tillgång till all teori jag behöver. Just den trafikskola jag pratade med erbjuder också teorilektioner, men det beror på vilka tider som erbjuds om jag går dit eller inte. Och om det är tid som passar går jag dit en gång och kollar om det ger något. Det är bara inriktat på B-körkortsteori och den kan jag ju hyfsat efter drygt 20 år med körkort.

Det är lång väntetid på att få göra teoriprov, de trodde någon gång i oktober kanske så då får jag gott om tid att plugga och så har jag en fast milstolpe att plugga till, vilket borde göra det lättare.

När jag klarat teoriprovet kör jag tre lektioner och bokar in mig på uppkörning och sedan är lappen min!

Kul att ha något att sysselsätta sig med i höst, jag som har så "lite" att göra annars... :)
Första steget mot nytt körkort



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar