Sidor

söndag 16 augusti 2020

Nya hinder

I fredags fick jag ÄNTLIGEN min leverans av nya hinder! Som jag har väntat! Jag beställde dem i mitten på juli och jag antar att de har haft semester, men dessutom har Schenker schabblat med leveransen.

De skickades nämligen förra onsdagen och redan på torsdag morgon hade de landat hos Schenkers terminal i Halmstad. Jag tänkte då att de skulle levereras till mig på fredagen. Det kom inga hinder då och på Schenkers spårsida stod det att de skulle köras ut på måndagen.

När så ingen leverans kom på måndagen heller började jag att efterlysa mina grejer. Då ville Schenker veta hur grejerna såg ut så då fick jag kontakta leverantören för att få reda på detta och sedan tala om för Schenker. I onsdags blev jag uppringd av en person på Schenker och vi bestämde att grejerna skulle levereras i fredags.

Så blev det alltså och jag ägnade en stund av fredagkvällen åt att skruva ihop hinder. Det var himla smidigt att skruva ihop hinderstöden jämfört med förra gången jag köpte hinder från Safety System. Jag minns att stöden skulle tryckas på fötterna och vi fick använda kranbilen för att få på dem. Nu var det alltså bara till att skruva på muttrar och så var det klart.

Det som tog absolut längst tid var att få på färgtilläggen på bommarna. Jäklar vad jag fick slita med det! De var inte helt medgörliga trots att de hade stått i varmt vatten. Men till sist var allting klart och jag kunde köra ut dem i paddocken.

Så nu har jag kompletterat min hinderpark och kan ha lite fler hinder, vilket behövs. Jag har ju haft hemmasnickrade hinderstöd tidigare, men de har fått stå ute för mycket och har tyvärr gått sönder allihop. Plast är bra för det håller. Det enda som händer är att bommarna blir lite blekta, men jag ska ta bättre hand om mina hinder framöver och bära in dem över vintern så att de får torka upp. De ska också få en omgång med högtryckstvätten så att de blir rena och fräscha!

Montage av hinderstöd pågår

Hinderstöd med tillhörande bomhållare


Ut i paddocken!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar