Sidor

torsdag 20 augusti 2020

Dressyrträning!

Torsdag igen! Känns som om det inte var så länge sedan det var torsdag senast, veckorna flyger verkligen fram nu!

I alla fall så betyder torsdag träning med herr Bus, så även idag! Det regnade en del när jag red iväg så regnrocken var på och när jag kom till Linnarp var de tappra ponnytjejerna i paddocken, men jag drog in i ridhuset.

Charlotte varnade mig för att det var dammigt och det var det, men jag tog hellre det än regnet.

Det stod en kubiktank precis utanför sargen och eftersom jag inte stängde dörren innan Charlotte kom in så skulle han springa och kolla på den, ville inte gå förbi den och hoppade åt sidan. Han brukar aldrig bry sig så mycket om saker annars, men han var rätt fjantig med det.

Men jag red ändå fram i skritt och trav och lyckades ta oss förbi någorlunda. När Charlotte kom in stängde hon dörren.

Det blev faktiskt ett dressyrpass idag och det kändes som om det verkligen behövdes! Det var ett tag sedan vi fokuserade helt på dressyren så det var riktigt kul!

Bosse var dessutom superfin och riktigt på hugget! Troligtvis hjälper det att temperaturen nu har gått ner sidådär tio grader och nu ligger strax under 20 istället för runt 30.

Han var pigg och framåt och svarade fint på alla hjälper. Vi red mycket övergångar, höll oss på fyrkantsspåret, bytte varv. Jag red utan stigbyglar då jag tycker att jag får en väldigt bra sits i hoppsadeln när jag inte har stigbyglarna. Det blir en bra dressyrsits där jag kan rida effektivt.

Det var så lätt att rida honom idag när han verkligen visade arbetsvilja. Han var väldigt fin i galoppen också och även om vänstergaloppen är mer balanserad än höger, men skillnaden är så mycket mindre nu och han är verkligen superfin i högergaloppen!

I vänstervarvet i traven har jag svårt att få honom böjd i innersidan och jag tränger med vänsterhanden, men han är starkare i den sidan och står emot och svarar sämre på innerskänkeln, medan han känns väldigt mjuk och fin i högervarvet.

Hur som helst var det väldigt nyttigt att rida fokuserat på dressyr, man tappar lätt när man inte gör det så ofta. Jag har ju inte gjort det här hemma heller utan det blir ju mest hoppning när jag rider i paddocken.

Nu hoppas jag bara att den positiva energin håller i sig framöver! Han är ju så härlig att rida när han är såhär!

Min fine "dressyrhäst" på väg hem från träningen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar