Sidor

söndag 30 augusti 2020

Helg

Vilken fin helg jag har haft! Och jag säger så, trots att det regnade så gott som hela dagen igår och jag därmed tillbringade större delen av dagen inomhus.

Men jag fick ju äntligen städat upp huset ordentligt! Jag har inte lagt någon energi på någon städning när det har varit 30 grader varmt, så nu behövdes det verkligen en ordentlig genomgång.

Jag började redan i fredags kväll efter jobbet, då jag tog alla fönster på andra våning. Putsade dem och gjorde rent överallt efter alla äckliga flugor som har skitat ner karmar och annat. BLÄ! Men fräscht blev det och på lördagen var det ju inte så mycket kvar att göra med övervåningen, bara till att göra badrummet, dammsuga och sedan svabba.

Desto mer fanns att göra på undervåningen. Samtliga fönster putsades och gjordes rent precis som på övervåningen och någon gång på eftermiddagen kunde jag luta mig tillbaka och njuta av att det var fräscht och doftade gott i hela huset!

På kvällen upphörde regnet och Bosse och jag gav oss ut i skogen. Det var ett tag sedan vi tog en längre runda så jag tyckte att det var hög tid.

Vi red upp till Ryen och Bexells stenar och sedan rundade vi berget och tog samma väg tillbaka. Jag lyckades få Bosse att fatta galopp från skritt två gånger på ställen där han brukar få galoppera. Härligt att han gjorde det!

Min fine skogshäst!

Valasjön


Finkillen!

Idag började jag dagen med en löprunda med hundarna. Det var endast tio plusgrader, men ganska lite vind så det var rätt gött ändå. Vi sprang endast 3-4 km eftersom jag hade känning i min vänsterhöft igen. Inte ont, men en konstig känsla av att allt inte var som det skulle.

Grå morgon

När vi kom hem började det att klarna upp. Jag fortsatte mitt städande efter frukost och gav mig på sadelkammaren och stallet. En liten höststädning. Lika välbehövligt där! Jag rensade lite bröte och dammsög upp en massa damm och annat skräp. Det blev så rent och fräscht!

Därefter tog jag med Pelle på en promenad runt Linnarp och Obbhult. Han var ganska pigg idag, men blev lite seg på slutet. Men han skötte sig fint!

Efter Pelle var det Bosses tur att hoppa lite i paddocken. Filmade passet och kände att det gick betydligt bättre idag än förra söndagen, då jag kände att jag red dåligt.

Jag var mer på hugget idag och han blev fin till sist när han hade tagit sig igenom sin motar-period. Men det kändes riktigt bra att hoppa!

Jag hinner inte redigera någon film idag, men den kommer upp under veckan hoppas jag!
Min hopphäst!


Avskrittning på stubbåker


Duschad och fin!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar