Sidor

fredag 7 augusti 2020

Cykeltorsdag och hoppning

Igår gick jag upp vid sex-tiden och tog en cykeltur. Det har inte blivit mycket cykling det senaste, tyvärr, men igår var jag verkligen sugen på det!

Det var en helt underbar morgon! Solen sken och det var härlig luft efter regnet. Jag cyklade mot Tvååker, sedan mot Sibbarb, vidare förbi Ästad och sedan hem via Åkulla. Drygt 4 mil blev det och en jättehärlig runda! Jag deltar i ännu en Garmin-utmaning, att cykla 40 mil i augusti och det ska väl inte vara helt omöjligt tänker jag, speciellt om jag får till några rundor till jobbet också så borde jag ha det målet som i en liten ask. 

På väg mot Ästad

När jag hade fått i mig lite frukost gick jag ut i stallet och målade järnprofilerna på boxarna. De har ju rostat rätt mycket efter att hästarna har slickat och sölat foder osv. Hittade en väldigt praktisk färg som både rostskyddar och är svart. Behöver alltså bara måla en gång. Så jäkla bra! Det blev himla fint i alla fall! Jag tvättade ju av boxarna lite grann där det var foderrester och där Bosse har stått och bajsat mot väggarna tidigare i veckan, så nu är det lite uppfräschat. Jag orkar inte tömma boxarna och tvätta hela stallet som jag gjorde förra året, det är ett sådant jäkla jobb!
Nymålade svarta järnprofiler

Igår kväll var det ju hoppträning igen. Lagom till jag var klar med målningen försvann solen, så det blev ingen stund på altanen i solen, men det var väldigt varmt ute! Runt 27 grader och när jag gick ut för att hämta hästarna stod termometern på 24 grader. Inte Bosses favoritväder, men jag bestämde mig för att ändå försöka vara positiv och rida positivt så att det skulle gå så bra som möjligt.

Bosse var superseg. Eller egentligen vet jag inte om han är seg eller om han har balanserat upp sin takt. Det är nog en blandning av båda. Han travar långsammare och lite bakom hand till en början, men när han tar tag i bettet och bjuder så har han en mycket lugnare takt än tidigare.

Medans ponnyerna som var före mig avslutade sin lektion värmde jag upp Bosse i trav och galopp. Han kändes rätt fin ändå trots värmen.

Vi började hoppa ganska direkt och det gick bra. Han var kanske lite seg, men hoppade fint ändå. Vi red lite bana och det gick bättre och bättre. Dock ville han dra åt sidan när jag skulle svänga in på diagonalen i vänstervarvet. Men jag fick fram honom till hindret och han hoppade. Jag tyckte att vi fick bättre flyt än förra gången och att hoppningen kändes bättre. Nu landar han mer balanserat efter hindren om han inte blir lite lång, men det är stor skillnad mot tidigare då han alltid landade på bogarna efter hindren. 

Vi skrittade lite och sedan började faktiskt temperaturen gå ner så då körde vi lite dressyr också. Travade på och jobbade på att hitta rätt på volterna i högervarvet. Att han inte ska gå ut med yttre bakbenet, böja sig i sidan och ta stöd på yttertygeln. Han var lite småtjurig och jag växlade med att rida stor volt, lite fram på långsidan, stor volt igen lite mer på mitten av ridbanan, och så fortsatte jag så för att han inte skulle tröttna. Jag fick till det riktigt bra mot slutet och det här behöver vi jobba vidare med så att han spårar!

Men vi har faktiskt utvecklats mycket den senaste tiden! Tänk, när jag satte igång hästarna sommaren-hösten 2017, då drömde jag om att kunna sitta i paddocken och jobba. Hoppa lite hinder, jobba i de olika gångarterna. Nu gör jag precis det. Helt underbart!

Avskrittning på väg hem



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar