Sidor

söndag 23 augusti 2020

Testat naturbanan och ett hopp-pass!

Jisses vad dessa helger går snabbt! Igår var det ömsom regn, ömsom sol, men jag klarade mig utan att få regn på mig i alla fall!

På förmiddagen var jag i Varberg och hämtade min bil som varit på verkstad pga låsmekanismen vid ladduttaget hade gått sönder och därmed var det omöjligt att ladda den. Tur att jag hade batteri tillräckligt för att ta mig till verkstaden i alla fall!

När jag kom hem landade jag en stund i soffan. Har känt mig trött och seg hela helgen, men jag tog tag i mig själv och gick ut och hämtade hästarna. 

Jag tog först en promenad med Pelle och Selma. Pelle var lite småseg han också, men han uppskattade att få komma ut i blåsten. Det var i alla fall mysigt att promenera med mina fina djur!

Efter Pelle fick Bosse komma ut. Han fick prova min "naturbana" som vi har röjt fram i skogen! Det var också härligt att få komma ut med honom. Han gillade att traska runt i skogen, det blev lite trav och galopp också. Jag är väldigt nöjd med vägarna där nu. Jag hade ju tänkt att jag skulle släpa dit lite små stockar och grejer som man skulle kunna hoppa över, men jag har inte fått gjort det än. Jag tror att jag låter det vara som det är, rider där en vintersäsong och så får vi se ifall jag fortfarande vill ha dit hinder...

Så därmed fick jag allt material till en vlogg om skogsröjandet klart så idag har jag suttit och klippt ihop den. Nu håller den på att laddas upp på Youtube.

Idag var har jag också varit trött och seg, men jag har verkligen sett fram emot att få hoppa lite med Bosse. Testa mina nya hinder!

Så för första gången på länge tog jag in hästarna redan strax efter lunch. Kändes nästan lite konstigt att rida mitt på dagen! Men jag trodde att det skulle bli regn senare så jag tänkte passa på och jag lyckades rida innan det kom några mindre regnskurar!

Vi började med att värma upp en kort skrittrunda ute innan jag styrde in honom i paddocken. Även detta blir en vlogg som jag snart ska klippa ihop, där jag monterar mina nya hinder och sedan hoppar över dem.

Vi har inte hoppat sedan förra torsdagen, så jag kände mig faktiskt lite ringrostig. Bosse var superfin idag och svarade framåt på allting, både vid uppvärmningen och när vi väl började hoppa. MEN, jag kände att jag red som en kratta!

Jag vet egentligen inte varför, för så dåligt ser det inte ut på filmen, men jag kände mig osäker. Motståndet mot att galoppera mot hinder kom tillbaka av någon underlig anledning och det var alldeles för många fjärilar i magen. Så jag kände mig väldigt missnöjd med mig själv.

Nu råkar det ju vara så att Charlotte och jag har pratat om det här, att detta är en process som jag tar mig igenom. Ibland går det bra flera gånger på raken och ibland åker jag tillbaka i det svarta hålet där mina hjärnspöken bor. Men när det händer så är det ju super att veta om att jag kan ta mig ur det svarta hålet igen, hitta flytet och självförtroendet och börja rida så bra som jag vet att jag kan.

Det blev i alla fall några språng och jag var som sagt jättenöjd med hur Bosse var!

Efter passet skrittade vi av nere på gärdet som nu har blivit en stubbåker. Jag älskar stubbåkrar! Och den var fin nu efter att det kommit lite regn!

Bosse på stubbåkern



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar