Sidor

torsdag 16 juli 2015

Växthusprojektet fortsätter...

Idag hade vi som mål att få färdigt grund och golv i växthuset. Vi började med att skruva fast aluminiumsargen så att allt satt fast. Sedan skulle vi köra och hämta lastbilen så att vi kunde hämta sten och grus och skopa i gruset i grunden.

Som vanligt när man är med Älsklingen tar allting så jäkla mycket längre tid än vad man hade tänkt. Först fick vi vänta en kort stund på lastbilen och sedan åkte vi till Eskilgård för att hämta marksten. Röda och gråa. Och så skulle Älsklingen hjälpa till med lite annat också så det tog mer än en timme innan vi kom därifrån. Och då var vi hungriga, så då fick vi åka till Motellet igen.

Återigen grymt god mat där! Järpar och gräddsås, smaskigt! Men återigen gick tiden och vi var inte hemma igen förrän vid ettiden.

Då hade vi fått besök av Älsklingens syrra som skulle åka och fiska. Det var bara det att fiskegrejerna låg i Älsklingens bil som var hos en av chaufförerna... Så de fick vänta tills han var klar och kom till oss med bilen och hämtade lastbilen.

Under tiden hade vi bråttom med att lasta av markstenen, hämta stenmjöl, fylla på i grunden, lägga på cellplasten, fylla på med mer stenmjöl. Som tur var fick vi hjälp av Stefan!

Stenmjöl jämnas ut på cellplasten
Vi satte även cellplast på sidorna så att det är isolerat runt om också. Ska nog bli bra! Efter att allt stenmjöl lagts ut paddade Älsklingen till det med paddan.


Paddning pågår!
Tanken var att vi skulle hinna lämna tillbaka paddan och hämta en stenkap, men det hann vi inte med! Istället kunde vi lägga markstenen i lugn och ro! Vi funderade ett tag på hur vi skulle göra och det blev röd sten i mitten och grå sten på sidorna med lite mönster. Tur att Älsklingen jobbar åt stenläggare emellanåt så att han har lärt sig vad som blir bra när man gör det. Inte helt enkelt att räkna ut annars!

Stenläggning pågår!
Älsklingen lade stenen och jag langade. Så det blev rätt effektivt! Och så himla snyggt det blev till sist! Tyvärr hade Älsklingen väldigt bråttom med att slänga ut stenmjöl ovanpå stenen, annars hade fotot blivit lite bättre...

Nöjd med resultatet!
När vi var klara var vi hungriga igen, så det var lika bra att avsluta och gå in och fixa lite käk! Stekt fläskfilé, ugnsstekta färskpotatis och ädelostsås fick det bli. Så gott!

Nu återstår att slänga på stenmjöl på stensättningen och sopa, sopa, sopa för att få ner det i skarvarna. När det är klart är det dags att börja skruva ihop själva växthuset... Det kan bli spännande. Det stod i instruktionen att man skulle räkna med att det kommer att ta minst 5 timmar att skruva ihop det... Det gäller alltså att ha gott om tid och massor av tålamod!

Det ska även läggas sten utanför växthuset och så ska det läggas trappor innanför och utanför så att det blir lätt att ta sig in och ut ur det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar