Sidor

onsdag 15 juli 2015

Växthus på gång!

I vanlig ordning kan jag ju inte ha semester utan att ha några projekt att göra. Dock har vi ju inga större projekt som de vi har haft tidigare år. Nu är det växthus som gäller!

Gropen grävde vi för ett tag sedan, fyllde i den med grus och märkte ut hur växthuset ska stå. Vi skruvade också ihop sargen som följde med växthuset, som det ska förankras i.

Så nu var det dags för att köpa grejer till grunden. Vi har diskuterat ifall vi skulle mura grunden eller ha en trägrund. Vi kom fram till att det är enklare med trägrund så det fick det bli.

När man håller på med projekt är det lätt att glömma hur mycket tid det tar att köpa de grejer man ska ha. Vi köpte virke och cellplastskivor och så kom vi på efteråt att vi behövde en padda. Den gick förstås inte in i släpet när det var fullt med virke, så det var bara till att åka hem, lasta av och åka iväg igen för att hämta padda.

Självklart blev vi också hungriga på vägen, så vi körde om Motel Björkäng för att få i oss lite mat.

När jag hade varit och hämtat paddan så var klockan plötsligt fyra på eftermiddagen. Alltså hade hela dagen gått åt till att hämta grejer.

Men vi är ju inte de som slutar arbeta innan vi är klara, så efter lite kaffe körde vi igång med växthusgrunden.

Först paddade vi till gruset. Älsklingen är bra på det...

Paddning pågår
När det var paddat och klart var det dags att börja såga till virket och montera ihop allt.

Första lagret träsarg
Första lagret gick bra och vi fick ihop det fint. Sedan var det dags för lager två.

Lager nummerr två
Ovanpå de två lagren lade vi en kantbräda och då blev det lite knivigare, eftersom vi skulle såga hörn för att få det snyggt. Men även det gick väldigt bra och det flöt på fint. Hörnen passade perfekt utan en massa extrasågningar. Enda bekymret var att batterierna till skruvdragaren tog slut. Lite dålig planering där att inte sätta ett batteri på laddning i morse... Så nu är kantbrädan på plats, men inte fastskruvad. Men det gjorde ju att det blev ett naturligt avslut på dagens jobb, annars hade vi nog hållit på än...

Träsarg och växthussarg på plats
Imorgon ska kantbrädorna skruvas fast, sedan ska vi isolera "golvet" och sidorna och sedan blir det påfyllning med mer grus så att vi kan sätta plattor och montera själva växthuset. Ska bli så spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar