Sidor

onsdag 22 juli 2015

Rullskidor, simning, ridning och växthus

Igår tog jag äntligen tag i rullskidorna igen. Jag tog bilen till Grimeta röv och åkte Källängsvägen därifrån. Det är väldigt bra asfalt där och så är det oftast inte så mycket trafik.

Jag körde mot Källäng med vinden i ryggen. Gick jättelätt och smidigt. Dock en del trafik. Några bilar som körde snällt (inte så lätt att stanna med de där rullisarna) och några som inte ens verkade se mig utan bara körde på i full fart ända intill mig.

När jag hade kört 2,7 km var det dags att vända och då fick jag smaka på motvind. Det var inte lite motvind! Det var nästan så att jag åkte tillbaka av vinden när jag stakat fram. Jag fick inte fram stavarna riktigt som jag ville heller och vinden tog dem, vilket var lite otrevligt eftersom jag riskerade att sätta dem fel. Men jag kämpade på och tog mig tillbaka till bilen. Mör i armarna!

Idag tog jag bilen in till Simstadion och var där när de öppnade kl 06:30. Jag var första tjej i bassängen och snodde åt mig en egen bana. Slut på trängslen i motionsbanorna, nu är jag "proffs" :).

Jag fick snabbt sällskap av en kille på samma bana och när jag stod och vilade insåg jag att det var en kollega. Samma kollega som tipsade om pulsbands-bh:n. Han slängde ur sig några tips om armtagen, som jag tyckte var bra, men jag vet inte ifall jag tog till mig dem något vidare... Jag simmade på med mina övningar. Fenor och dolme, bensparkar och armtag. Tror att det går lite framåt iaf.

Rullskidandet kändes av och jag blev trött efter ett tag så jag avslutade med lite bröstsim.
Fina simstadion!

På vägen hem körde jag om Kvantum och köpte lite frallor till Älsklingen så att han skulle bli mindre gnällig...

Jag var lite trött på förmiddagen och när Älsklingen började prata om växthuset var jag inte riktigt sugen, men till sist släpade jag mig ut. Det kändes lite hopplöst eftersom vi inte fick ihop vare sig dörren eller fönstren. Men efter att Älsklingen fått fundera lite så löste vi faktiskt alla problem och jag kunde börja fylla på med kanalplast.

Men eftersom jag hade bestämt med min hyresgäst att vi skulle rida fick jag avbryta jobbet och ge mig upp på hästryggen istället. Inte mig emot.

Vi tog rundan via Linnarpsvägen, gärdsvägarna nedanför Mute backe och sedan Obbhultvägen hem. Det var otroligt mycket blinningar idag, de var på oss precis hela vägen och de stackars hästarna var jätteirriterade. Det var lite klabbigt ute, vilket inte gjorde saken bättre. Men vi fick galopperat lite. Första galoppen ute i naturen med Bosse på länge och han skötte sig perfekt. Riktigt lugn, långsam galopp och inga studstendenser. Den hästen, alltså, han är verkligen min "once-in-a-lifetime-häst"!

Bästa kusen! (bild från i måndags)
När hästarna var klara fortsatte jag med växthuset och fick faktiskt ihop det! Helt otroligt! Det trodde jag inte när jag började idag. Jag var faktiskt på väg att slå ner det med släggan i ren frustration!

Men nu står det där!

Mitt fina växthus!
Jag flyttade in mina fem tomatplantor som har fått stå ute och pinas i vindar och kallt väder. Fixade till dem så att de fick bra stöd och vattnade dem. Hoppas att de ska trivas och ge massor av tomater!


Tomater på g
Det blev ganska varmt därinne när jag stängde fönster och dörren. Vill ju inte att äckelsniglarna ska komma in där! Nu återstår att se hur länge det där växthuset står kvar. Hoppas att det överlever någon storm iaf...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar